Viftemønster i lapp nummer 11 og S’mores på grillen

I dag legger jeg endelig, etter gjentatte oppfordringer, ut oppskriften på S’mores. Vi har hatt noen sommergjester i sommer, så det er blitt litt grilling. Hver gang har vi avsluttet med S’mores – en skikkelig sukkerbombe. Alle har i ettertid etterspurt oppskriften på bloggen, så i dag kommer den altså. Det var datteren som først fikk dette servert, og som har tatt med seg lærdommen og brakt den videre. Og nå bringer jeg den videre (oppskriften finner du lengre ned på siden). I tillegg begynner nå Fies hender å komme seg såpass at hun klarte å gjøre ferdig lapp nummer 11 i går kveld. I denne lappen har vi brukt staver og luftmasker slik at det til sammen blir et lite viftemønster. En skikkelig hyggelig lapp å hekle!

For å hoppe rett til oppskriften på Verdensbeste S’mores – trykk HER

For å hoppe direkte til oppskriften til lapp nummer 11 – trykk HER

Viftemønster – variasjoner med staver og luftmasker

NavnViftemønster
Forkortelse
Alternativt navnStaver og luftmasker
Antall luftmasker (lm) til å snu med:3 lm

Viftemønster - mønstervariasjon med staver og luftmasker Slik gjør du (viftemønster): - Legg opp et antall luftmasker (lm) delbart med 7 + 4, 3 lm til å snu med Rad 1: - 1 stav (st) i 4. lm fra nålen. - *Hopp over 2 m, 5 st i neste m, hopp over 2 m, 1 st i hver av de neste 2 m* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med å hoppe over 2 m, 3 st i siste m, snu med 3 lm. Rad 2: - 1 st mellom de to første st. -*5 st mellom de to enkelt st, 1 st mellom 2. og 3. av de 5 st fra forrige omg. 1 st mellom 3. og 4. av de 5 st fra forrige omgang* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 st mellom siste stav og snumaske, snu med 3 lm. GJENTA rad 2.
Viftemønster – mønstervariasjon med staver og luftmasker

Slik gjør du (Viftemønster):

 • Legg opp et antall luftmasker (lm) delbart med 7 + 4, og 3 lm til å snu med

Rad 1:

 • 1 stav (st) i 4. lm fra nålen.
 • * Hopp over 2 m,
 • 5 st i neste m,
 • hopp over 2 m,
 • 1 st i hver av de neste 2 m *
 • GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med å hoppe over 2 m, 3 st i siste m, snu med 3 lm.

Rad 2:

 • 1 st mellom de to første st
 • *5 st mellom de to enkelt st,
 • 1 st mellom 2. og 3. av de 5 st fra forrige omg
 • 1 st mellom 3. og 4. av de 5 st fra forrige omgang *
 • GJENTA fra * til * raden ut, men
 • Avslutt med 3 st mellom siste stav og snumasken,
 • Snu med 3 lm

GJENTA rad 2

Viftemønster - mønstervariasjon med staver og luftmasker Slik gjør du (viftemønster): - Legg opp et antall luftmasker (lm) delbart med 7 + 4, 3 lm til å snu med Rad 1: - 1 stav (st) i 4. lm fra nålen. - *Hopp over 2 m, 5 st i neste m, hopp over 2 m, 1 st i hver av de neste 2 m* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med å hoppe over 2 m, 3 st i siste m, snu med 3 lm. Rad 2: - 1 st mellom de to første st. -*5 st mellom de to enkelt st, 1 st mellom 2. og 3. av de 5 st fra forrige omg. 1 st mellom 3. og 4. av de 5 st fra forrige omgang* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 st mellom siste stav og snumaske, snu med 3 lm. GJENTA rad 2.
En lapp 20 X 20 cm i viftemønster

Verdensbeste S’mores

I sommer har vi grillet S’mores som dessert, men for å sitere en av våre sommergjester: “En er nok!” Det gjelder de fleste voksne. Jeg er imponert over hvor mange S’mores barn er i stand til å spise. Uansett, enkel og veldig populært etter grilling eller ved bålet.

Verdensbeste S’mores Ingredienser: 1 Pakke Ritz 1 Melkesjokoladeplate med kvikklunsj i 1 Pakke marshmallows
Verdensbeste S’mores

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Så mange som du velger å lage5-10 minEnkel

Ingredienser:

1Pakke Ritz
1Melkesjokoladeplate med kvikklunsj i
1Pakke marshmallows

Slik gjør du:

1. Grill all grillmaten og spis med god samvittighet!
2. Når du er ferdig spist er grillen så kald at du kan begynne å tenke på S’moresene
3. Legg en marshmallow oppå en Ritz-kjeks, med en sjokoladerute på toppen
Plasser den på grillen med Ritzen nederst
4. La den ligge slik på grillen i noen minutter eller frem til du ser at sjokoladen begynner å smelte.NB! Pass på at ikke de velter underveis
5. Ta de av grillen
6. Montér ved å legge enda en Ritz-kjeks på toppen av sjokoladen
7. Spis og nyt!

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

Viftemønster - mønstervariasjon med staver og luftmasker Slik gjør du (viftemønster): - Legg opp et antall luftmasker (lm) delbart med 7 + 4, 3 lm til å snu med Rad 1: - 1 stav (st) i 4. lm fra nålen. - *Hopp over 2 m, 5 st i neste m, hopp over 2 m, 1 st i hver av de neste 2 m* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med å hoppe over 2 m, 3 st i siste m, snu med 3 lm. Rad 2: - 1 st mellom de to første st. -*5 st mellom de to enkelt st, 1 st mellom 2. og 3. av de 5 st fra forrige omg. 1 st mellom 3. og 4. av de 5 st fra forrige omgang* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 st mellom siste stav og snumaske, snu med 3 lm. GJENTA rad 2.
2 Lapper i viftemønster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s