Ertesuppe til lunsj

Jeg bare elsker varme suppe! Noe av det beste jeg vet er Gul ertesuppe. Av og til kjøper jeg en griseknoke og koker suppa på den. Men oftest bruker jeg kotelettbein og/eller rester fra spekeskinken, spekepølsebiter mm. Det blir også skikkelig godt. Jeg serverer den med enten med nybakt brød til eller med pannekaker og bacon. Kan det egentlig bli bedre? «Gidder du det, det tar jo evigheter?», er ofte innvendingen jeg hører. Ja, selvfølgelig gjør jeg det det, for det er jo så godt. Det tar lang tid men det er ikke mye arbeid – for det meste koking og da kan jeg jo gjøre noe annet. Og som med alt annet – det vi ikke spiser går i fryseren til en annen dag!

For oppskrift på ertesuppe kokt på griseknoke – trykk HER

Ertesuppe Ingredienser 1 kg Erter 1 Svineknoke eller kotelettbein /spekeskinke ol 2 Løk 3 Gulerøtter 1 stilk Stangselleri Salt
Gul ertesuppe kokt på en svineknoke

Ingredienser:

1 kg Erter
8-12 Kotelettbein (og/eller bein og/eller rester av spekemat)
2 Løk
3 Gulerøtter
1 stilk Stangselleri
  Salt (eller buljong/fond)

Tips! Jeg bruker å skjære av beina på koteletter mm,. og legge dem i fryseren. Når jeg har nok kan jeg koke suppe.

Slik gjør du:

1 Start dagen før, med å legge ertene i vann
(la dem ligge minst 8 timer)
– Skyll ertene godt,
– Ha de i en stor kasserolle,
– Fyll godt opp med vann
2 Kok opp, og
– Tøm av vannet
– Skyll ertene godt,
– Hell ertene tilbake i kasserollen
– Fyll godt opp med vann
Kok opp, og
– Tøm av vannet
3 – Skyll ertene godt,
– Hell ertene tilbake i kasserollen
– Fyll opp med vann
(Vannet bør bør stå 4-5 cm over ertene)
– Ha i kjøttbeinene,
– Kok opp, og
– Skum av
4 Hakk grønnsakene
eller kjør dem i en matmølle    
5 Tilsett grønnsakene i ertene
6 La det småkoke i 2-4 timer
(Fyll på mer vann, hvis det blir lite)
7 Ta ut beina
– Hvis det er noen kjøtt rester på beina;
skjær dem smått og tilsett suppa
Smak på suppa, og
tilsett salt (eller buljong/fond) hvis det trengs
Server med brød og smør eller med pannekaker og bacon

Tips! Lag en stor porsjon og legge restene i fryseren, så har du middag flere dager!

Ertesuppe Ingredienser 1 kg Erter 1 Svineknoke eller kotelettbein /spekeskinke ol 2 Løk 3 Gulerøtter 1 stilk Stangselleri Salt

Forslag til tilbehør:

Ertesuppe Ingredienser 1 kg Erter 1 Svineknoke eller kotelettbein /spekeskinke ol 2 Løk 3 Gulerøtter 1 stilk Stangselleri Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s