Status for Sommerprosjektet 2020 og Kjøttfri mandag med grønn ertesuppe, egg og brødkrutonger

Det er en litt trist status for sommerprosjektet vårt- for vi ble rett og slett ikke ferdig. Selv om vi har heklet god og vel 30 lapper (17 x 2), i mer en 15 ulike mønster/teknikker, mangler vi fremdeles mange på å ferdigstille lappeteppet vårt:

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på grønn ertesuppe, egg og brødkrutonger – trykk HER

Sommerprosjektet 2020 - lappeteppe, sengeteppe, ulike hekleteknikker https://heidisboble.no/

Så da vi var på sommerhuset i helga, telte vi bare opp lappene, og la dem pent i en haug i påvente av neste sommer. Synd, men sant. Men nå gleder vi oss til neste sommersesong, når vi kan ta opp igjen sommerprosjektet 2020 (eller som da vil bli forlenget til 2021).

Sommerprosjektet 2020 - lappeteppe, sengeteppe, ulike hekleteknikker https://heidisboble.no/

Grønn ertesuppe, egg og brødkrutonger

Grønn ertesuppe med egg og brødkrutonger passer skikkelig godt til middag på en kjøttfrimandag midt i oktober. I dag jeg serverer jeg den med egg og brødkrutonger.

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

2 tsOlje (raps)
1Løk (hakket)
2 feddHvitløk
600 gErter (grønne, frosne)
7 ½ dlVann
2 terningerGrønnsaksbuljong
2 dlcrème fraiche
 Salt og pepper

Tilbehør og garnityr:

2 ssSmør
2 skiverBrød
4Egg (nesten hardkokte)
 Erter

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter

Slik gjør du:

1 Hakk løken
2 Varm opp olje i kasserolle middels varme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Press i hvitløken, og
– La det surre i ca 1 min. til mens du rører
3 Tilsett vann og buljong, og
– La det hele koke opp,
– Slå ned varmen og
– La det småkoke i 3 min.
4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn
– Rør inn crème fraiche, og
– Smak til med salt og pepper
– Hold suppen varm
5 Lag brødkrutonger:
– Skjær brødskivene i terninger
– Smelt smøret i en stekepanne
– Tilsett brødbitene og
– Stek til de er gylne og sprø
6 Kok egg
ca. 8 min. så det er nesten hardkokt
– Skrell eggene og
– Del dem i 2
7 Server suppa med de halverte eggene,
toppet med brødkrutonger, noen hele erter og
eventuelt nykvernet pepper
 

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s