Det er en litt trist status for sommerprosjektet vårt- for vi ble rett og slett ikke ferdig. Selv om vi har heklet god og vel 30 lapper (17 x 2), i mer en 15 ulike mønster/teknikker, mangler vi fremdeles mange på å ferdigstille lappeteppet vårt:
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på grønn ertesuppe, egg og brødkrutonger – trykk HER

Så da vi var på sommerhuset i helga, telte vi bare opp lappene, og la dem pent i en haug i påvente av neste sommer. Synd, men sant. Men nå gleder vi oss til neste sommersesong, når vi kan ta opp igjen sommerprosjektet 2020 (eller som da vil bli forlenget til 2021).

Grønn ertesuppe, egg og brødkrutonger
Grønn ertesuppe med egg og brødkrutonger passer skikkelig godt til middag på en kjøttfrimandag midt i oktober. I dag jeg serverer jeg den med egg og brødkrutonger.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ts | Olje (raps) |
1 | Løk (hakket) |
2 fedd | Hvitløk |
600 g | Erter (grønne, frosne) |
7 ½ dl | Vann |
2 terninger | Grønnsaksbuljong |
2 dl | crème fraiche |
Salt og pepper |
Tilbehør og garnityr:
2 ss | Smør |
2 skiver | Brød |
4 | Egg (nesten hardkokte) |
Erter |

Slik gjør du:
1 Hakk løken |
2 Varm opp olje i kasserolle middels varme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt blank og myk – Press i hvitløken, og – La det surre i ca 1 min. til mens du rører |
3 Tilsett vann og buljong, og – La det hele koke opp, – Slå ned varmen og – La det småkoke i 3 min. |
4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn – Rør inn crème fraiche, og – Smak til med salt og pepper – Hold suppen varm |
5 Lag brødkrutonger: – Skjær brødskivene i terninger – Smelt smøret i en stekepanne – Tilsett brødbitene og – Stek til de er gylne og sprø |
6 Kok egg ca. 8 min. så det er nesten hardkokt – Skrell eggene og – Del dem i 2 |
7 Server suppa med de halverte eggene, toppet med brødkrutonger, noen hele erter og eventuelt nykvernet pepper |
