Tapas – Calamares a la Romana

Calamares a la Romana må jo bare være tapasfavoritten over alle! Finnes det egentlig noe bedre enn noe kaldt å drikke (hvit vin?), knasende sprø tapas ringer, aioli til å dyppe dem i og kanskje litt baguette som tilbehør? NAM!

Calamares a la Romana Ingredienser: 2 Blekkspruter (middelsstore) 1 Sitron 1 Laubærbad (valgfritt) 1 Egg 140 g Hvetemel Salt 1 ts Bakepulver (5 gram) 1 ½ dl Vann 1 ss Olivenolje Pankobrød (valgfritt) Frityrolje https://heidisboble.no/

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
220 minEnkel

Ingredienser:

2 Blekkspruter (middels store – ferdig renset)
1Sitron
1Laubærbad (valgfritt)
1Egg
140 gHvetemel
 Salt
1 tsBakepulver (5 gram)
1 ½ dlVann
1  ssOlivenolje
 Frityrolje

Tips! Jeg kjøper nå alltid ferdig renset blekksprut når jeg lager denne retten

Slik gjør du:

1 Rengjør blekksprutene eller kjøp ferdig renset:
– Fjern tentaklene
NB! Vær forsiktig med blekkposen (den ligger ved siden av hodet )
– Fjern også hinnen som ser ut som gjennomsiktig plast
– Trekk ut munnen som befinner seg i midten av tentaklene
– Fjern huden og finnene
– Vend blekkspruten
Ved å stikke fingrene gjennom den spisse enden
– Vask alt og tørk den godt
Eller kjøp ferdig rensket blekksprut!
2 Skjær den ferdig renskete blekkspruten i ringer
Ca 1 cm brede
– Press sitronen,
– Ha i litt olivenolje og eventuelt et laubærblad
– Rør sammen og
– Helles over blekksprutringene
– La det mariener i ca, 30 min.
3 Lag Frityrrøren:
– Ha egget i en bolle, og
– Visp det lett sammen
– Tilsett vannet og
Visp det godt sammen
– Visp inn salt og bakepulver
– Tilsett hvetemelet litt etter litt
– Visp til en jevn røre uten klumper
– Visp så inn olivenoljen til slutt
4 Ha rikelig med olje i stekepanna
(eller bruk en frityrkoker), og
La den bli skikkelig varm
5 Legg en håndfull bleksprutringer i frityrrøren, og
‘- Bland godt så de blir helt dekket med røre, og
– Ha noen i den varme olje
– Friter (på begge sider) til de er gylne
NB det er viktig å ikke fritere for mange om gangen,
Så du må friterer i flere omganger
6 Når de er gylne tas de ut av oljen, og
– Legges på kjøkkenpapir
7 Serveres sammen med sitron og aioli mens de fremdeles er varme

Foreslått tilbehør:

Calamares a la Romana Ingredienser: 2 Blekkspruter (middelsstore) 1 Sitron 1 Laubærbad (valgfritt) 1 Egg 140 g Hvetemel Salt 1 ts Bakepulver (5 gram) 1 ½ dl Vann 1 ss Olivenolje Pankobrød (valgfritt) Frityrolje https://heidisboble.no/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s