Calamares a la Romana må jo bare være tapasfavoritten over alle! Finnes det egentlig noe bedre enn noe kaldt å drikke (hvit vin?), knasende sprø tapas ringer, aioli til å dyppe dem i og kanskje litt baguette som tilbehør? NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
2 | Blekkspruter (middels store – ferdig renset) |
1 | Sitron |
1 | Laubærbad (valgfritt) |
1 | Egg |
140 g | Hvetemel |
Salt | |
1 ts | Bakepulver (5 gram) |
1 ½ dl | Vann |
1 ss | Olivenolje |
Frityrolje |
Tips! Jeg kjøper nå alltid ferdig renset blekksprut når jeg lager denne retten
Slik gjør du:
1 Rengjør blekksprutene eller kjøp ferdig renset: – Fjern tentaklene NB! Vær forsiktig med blekkposen (den ligger ved siden av hodet ) – Fjern også hinnen som ser ut som gjennomsiktig plast – Trekk ut munnen som befinner seg i midten av tentaklene – Fjern huden og finnene – Vend blekkspruten Ved å stikke fingrene gjennom den spisse enden – Vask alt og tørk den godt Eller kjøp ferdig rensket blekksprut! |
2 Skjær den ferdig renskete blekkspruten i ringer Ca 1 cm brede – Press sitronen, – Ha i litt olivenolje og eventuelt et laubærblad – Rør sammen og – Helles over blekksprutringene – La det mariener i ca, 30 min. |
3 Lag Frityrrøren: – Ha egget i en bolle, og – Visp det lett sammen – Tilsett vannet og Visp det godt sammen – Visp inn salt og bakepulver – Tilsett hvetemelet litt etter litt – Visp til en jevn røre uten klumper – Visp så inn olivenoljen til slutt |
4 Ha rikelig med olje i stekepanna (eller bruk en frityrkoker), og La den bli skikkelig varm |
5 Legg en håndfull bleksprutringer i frityrrøren, og ‘- Bland godt så de blir helt dekket med røre, og – Ha noen i den varme olje – Friter (på begge sider) til de er gylne NB det er viktig å ikke fritere for mange om gangen, Så du må friterer i flere omganger |
6 Når de er gylne tas de ut av oljen, og – Legges på kjøkkenpapir |
7 Serveres sammen med sitron og aioli mens de fremdeles er varme |
Foreslått tilbehør:
