I neste uke er det Thanksgiving – og hva passer vel bedre til dessert eller ettermiddagskaffen enn enn eplemuffins med karamelltopping? Anbefales egentlig uansett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
18 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
120 g | Margarin |
120 g | Sukker (brunt) |
60 g | Sukker (hvit) |
2 | Egg (store) |
1 dl | Melk |
200 g | Hvetemel |
1 ts | Natron |
1 ts | Kanel |
¼ ts | Muskatnøtt |
4 dl | Epler (finhakket) |

Karamelltopping:
120 g | Smør |
200 g | Sukker (brunt) |
3 dl | Kremfløte |
1 plate | Gelatin |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader – Sett muffinsformer på stekebrett eller muffinsbrett – Hakk eplene i små biter |
2 Visp smør og sukker lyst og luftig – Tilsett eggene Et om gangen, og – Rør til alt er godt blandet – Vend de øvrige ingrediensene |
3 Fylles i muffinsformer og Stekes i ca 25 min |
4 Avkjøle på rist |
5 Lag toppingen: – Smelt smøret i en liten kasserolle – Tilsett sukker og 4 ss fløte – Rør til sukkeret har løst seg opp, og – La det småkoke i ca 2 min. – Ta kasserollen av platen og – La blandingen avkjøles i min. 30 min (hvis den er for varm, smelter kremen) – Legg gelatinen i kaldt vann (ca. 5 – 10 min.) – Pisk fløten til krem – Pisk forsiktig inn den avkjølte karamellen – Løs opp gelatinen i 2-3 ss varmt (kokt) vann – Visp inn gelatinbladet – Fyll toppingen i en sprøytepose e.l., og – La den stå litt i kjøleskapet |
6 Pynt muffinsene med toppingen |
