Fra Farmors kokebok – Hamburgerrygg med rødøksaus

Har du noen gang spist stekt Hamburgerrygg med rødløksaus? Jeg fant en oppskrift i farmor sin kokebok som het akkurat dette. Jeg kunne først ikke huske at jeg hadde spist det som barn, men det hørtes både godt og spennende ut. Så jeg bestemte meg for å lage det til middag. Her var det velkjente smaker!- Så selv om jeg ikke husker at jeg har spist akkurat denne retten sammen med farmor, er jeg helt sikker på dette har jeg spist før (og kommer helt sikkert til å spise igjen).

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Rødløksaus: 2 Rødløk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-420 min.Enkel

Ingredienser:

500 gHamburgerrygg
2Epler
6-8Poteter
 Grønnsaker (valgfritt)

Rødløksaus:

2Rødløk (skjært i skiver)
2 ssSmør
2 ssHvetemel
4 dlMelk
 Salt og peppet

Slik gjør du:

1 Skrell potetene, og
– La dem koke mens du lager resten ca 20 min
2 Lag sausen:
– Rens løken og skjær den i skiver
– Sett stekepannen på middels varme
– Ha i smør og La det smelte
– Ha i løken, og
– La den steke til den er myk Ca 5min.
– Strø over hvetemelet, og
– Spe med melken mens du rører
– La sausen småkoke, mens du lager resten
Min. 5 min.
3 Del eplene i båter
– Skjær Hamburgerryggen i skiver
4 – Sett stekepannen på middels/høy varme
– Ha i smør og
– La det smelte
– Stek skivene med hamburgerrygg og eple båter
5 Server Hamburgerryggen med kokte poteter, løksaus, stekte epleskiver og eventuelt kokte grønnsaker

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Rødløksaus: 2 Rødløk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s