Har du noen gang spist stekt Hamburgerrygg med rødløksaus? Jeg fant en oppskrift i farmor sin kokebok som het akkurat dette. Jeg kunne først ikke huske at jeg hadde spist det som barn, men det hørtes både godt og spennende ut. Så jeg bestemte meg for å lage det til middag. Her var det velkjente smaker!- Så selv om jeg ikke husker at jeg har spist akkurat denne retten sammen med farmor, er jeg helt sikker på dette har jeg spist før (og kommer helt sikkert til å spise igjen).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Hamburgerrygg |
2 | Epler |
6-8 | Poteter |
Grønnsaker (valgfritt) |
Rødløksaus:
2 | Rødløk (skjært i skiver) |
2 ss | Smør |
2 ss | Hvetemel |
4 dl | Melk |
Salt og peppet |
Slik gjør du:
1 Skrell potetene, og – La dem koke mens du lager resten ca 20 min |
2 Lag sausen: – Rens løken og skjær den i skiver – Sett stekepannen på middels varme – Ha i smør og La det smelte – Ha i løken, og – La den steke til den er myk Ca 5min. – Strø over hvetemelet, og – Spe med melken mens du rører – La sausen småkoke, mens du lager resten Min. 5 min. |
3 Del eplene i båter – Skjær Hamburgerryggen i skiver |
4 – Sett stekepannen på middels/høy varme – Ha i smør og – La det smelte – Stek skivene med hamburgerrygg og eple båter |
5 Server Hamburgerryggen med kokte poteter, løksaus, stekte epleskiver og eventuelt kokte grønnsaker |
