Jeg greide ikke å vente lengre, og gikk i gang med å bake litt til jul. Ja, eller for å være helt ærlig blir det vel til advent – for julekakene smaker nå aller best før jul! Så på onsdag bakte jeg Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Dette er kokosmakroner slik de skal være – litt harde utenpå, søte, myke og litt seige inni. – Skal vi spise koksmakroner i jula må jeg nok bake en porsjon til – eller to!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 40 | 60 min. | Enkel |

Ingredienser:
4 | Eggehviter (store) |
2 ½ dl | Sukker |
6 dl | Kokosmasse |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Visp eggehvitene lett, – Bland inn sukker og kokosmasse i en kasserolle |
3 La massen tykne under kraftig omrøring på svak varme (Den skal bli litt tykkere) |
4 Legg deigen i topper med te-skje På de bakepapirkledde stekeplatene |
5 Stekes midt i ovnen i 10 min. |
6 Avkjøles på rist |
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)