Nå er det 3. desember og hele 21 dager igjen til jul. I min familie er sjakkruter en av de mest populære julekakene. Det er nesten sånn at hvis vi ikke baker sjakkruter, så blir det ikke jul. Derfor er det lurt å bake disse småkakene tidlig.
For husk, julekakene smaker best før jul!

Ingredienser:
4 ½ dl | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
200 g | Margarin |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ss | Kakao |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 175˚C
- Ta fram flere stekebrett som dekkes med bakepapir
- Ha melet i bollen (spar litt til utbakingen)
- Tilsett sukker, og vaniljesukker
- Tilsett kaldt margarin skåret i terninger
- Kjør i foodprosessor til deigen henger sammen
- Pakk deigen inn i plast og
- La deigen hvile i kjøleskap i ca. 2 timer
- Del deigen i 2, og
- Bland 2 ss kakao. inn i den ene halvdelen
- Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser
- Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre.Trykk lett sammen og
- Skjær i tynne skiver, som legges på stekebrett
- Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter
- Avkjøles på rist
