3 Desember – Sjakkruter

Nå er det 3. desember og hele 21 dager igjen til jul. I min familie er sjakkruter en av de mest populære julekakene. Det er nesten sånn at hvis vi ikke baker sjakkruter, så blir det ikke jul. Derfor er det lurt å bake disse småkakene tidlig.

For husk, julekakene smaker best før jul!

Sjakkruter Ingredienser: 4 ½ dl Hvetemel 1½ dl Sukker 200 g Margarin 1 ts Vaniljesukker 2 ss Kakao

Ingredienser:

4 ½ dl Hvetemel
1½ dl Sukker
200 g Margarin  
1 ts Vaniljesukker
2 ss Kakao

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175˚C
  2. Ta fram flere stekebrett som dekkes med bakepapir
  3. Ha melet i bollen (spar litt til utbakingen)
  4. Tilsett sukker, og vaniljesukker
  5. Tilsett kaldt margarin skåret i terninger
  6. Kjør i foodprosessor til deigen henger sammen
  7. Pakk deigen inn i plast og
  8. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 2 timer
  9. Del deigen i 2, og
  10. Bland 2 ss kakao. inn i den ene halvdelen
  11. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser
  12. Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre.Trykk lett sammen og
  13. Skjær i tynne skiver, som legges på stekebrett
  14. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter
  15. Avkjøles på rist

Sjakkruter Ingredienser: 4 ½ dl Hvetemel 1½ dl Sukker 200 g Margarin 1 ts Vaniljesukker 2 ss Kakao
Sjakkruter og Kolakaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s