Strengt tatt er vel dette en tapas rett. Men den passer også godt til lunsj eller en lett middag. Gjerne sammen med en grønn salat og noe godt brød.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-8 | 50 – 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 fedd | Hvitløk (presset) |
| 4 | Vårløk (finhakket) |
| 2 | Paprika (1 grønn og 1 rød) |
| 175 g | Poteter (kokte) |
| 5 | Egg |
| 1 dl | Crème fraîche |
| 175 g | Cheddar/parmesan |
| Salt og pepper | |
| Salat (valgfritt) |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 190 grader, og – Finn frem en stekepanne eller en ildfastform – Pensle med olivenolje |
| 2 Skrell potetene, og – Kok dem møre – Hell av vannet |
| 3 Rens paprikaen og – Skjær den i små terninger – Finhakk vårløkene Både det hvite og det grønne – Rasp osten |
| 4 Ha litt olje i en middelsvarm stekepanne, – Press i hvitløken og – Tilsett paprika og vårløk, og – Stek under omrøring i ca. 10 min Til løken er myk men ikke brun – Slå av platen og – Rør inn potetene – La det stå og bli romtemperert |
| 5 Visp sammen egg, Crème fraîche, og ost – Rør inn de romtempererte grønnsakene – Smak til med salt og pepper |
| 6 Hell blandingen i en stekepanne, og – jevn den ut |



| 7 La den steke i ca. 30-40 min. Til tortillaen er gylden, og Den har hevet seg |
| 8 Ta den ut av ovnen og – La den avkjøle seg på rist |

9 Skjær tortillaen i biter og – Serveres sammen med grønn salat |



