Idas sjokoladekake for å feire Vetles bursdag

Vi feirer sønnens bursdag, og verdens beste svigerdatter troppet opp med den flotteste kaka i verden! Og ikke nok med det, kaka var bakt etter oppskrifter fra heidisboble.no. Jeg ble skikkelig imponert, og trykker henne enda nærmere mitt hjerte (om det er mulig da)! Så i dag er det ikke jeg som har bakt kaken som legges ut men det er Ida. Vi navngav kaken Idas sjokoladekake med bær, siden det er en deilig kombinasjon av sjokolade og friske bær. Skikkelig godt og det sier jeg ikke bare fordi hun er min svigerdatter! Den er både vakker å se på og smaker kjempegodt!

Idas Sjokoladekake med friske bær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Jordbærmousse: 500 g Jordbær (frosne) 6 pl Gelatin 3 ss Vann (kokende) 3 ss Sitron 3 dl Fløte 3 Egg 6 – 9 ss Sukker (ca. 1 dl) Pynt: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk) Topping og dekorasjon: Bær (blandete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 3 timerMiddels

Ingredienser:

Kakebunnen:

400 gSukker (ca. 5 dl)
325 gHvetemel (ca. 2 dl)
80 gKakaopulver (ca. 2 ½ dl)
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
225 gSmør
½ dlOlje (nøytral)
4Egg (romtempererte)
2 ¼ dlMelk
2 ¼ dlKaffe (varm)

Jordbærmousse:

500 gJordbær (frosne)
6 plGelatin
3 ssVann (kokende)
3 ssSitron
3 dlFløte
3Egg
6 – 9 ssSukker (ca. 1 dl)

Sjokoladesmørkrem:

4 ssSmør
300 gMelis
1 ss Kakao
1 tsVaniljesukker
3 ssKaffe (sterk)

Topping og dekorasjon:

Bær (blandete)

Idas Sjokoladekake med friske bær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Jordbærmousse: 500 g Jordbær (frosne) 6 pl Gelatin 3 ss Vann (kokende) 3 ss Sitron 3 dl Fløte 3 Egg 6 – 9 ss Sukker (ca. 1 dl) Pynt: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk) Topping og dekorasjon: Bær (blandete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, eller
tre runde kakeformer (ca. 20 cm)
3 Lag kakebunnen:
– Skjær smøret i små biter
– Visp sammen egg, melk og olje i en bolle
-Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og
– Bland dem godt
– Sett mikseren på lav hastighet, og
– Tilsett det romtempererte smøret
Litt om gangen
Forsett til røra ser fuktig ut
– Tilsett halvparten av melkeblandingen i en tynn stråle
– Øk hastigheten til middels, og
– La den gå i 1 ½ min.
– Tilsett ½-parten av resten av melkeblandingen
– Rør i 30 sek.
– Tilsett siste rest av melkeblandingen, og
– Rør i ytterligere 30 sek.
– Tilsett den varme kaffen i en tynn stråle og
– Rør til alt er godt blandet (ca. 30 sek)
Røra er tynn, men den skal være det
– Hell røra i langpannen, og
– La den steke i ca 20 min.
– Avkjøles i forma
4 Lag moussen:
– Halvtin jordbærene
– Legg gelatinplatene i vann
– La de ligge i ca 5 min.
– Kok opp 3 ss vann og sukker
– Klem ut vannet fra gelatinen
– Rør inn gelatinplatene
– Ha jordbær og sitronsaft i en bolle
– Mos jordbærene med en stavmikser
– Tilsett gelatinen
– Smak på blandingen om du trenger mer sukker
– Pisk kremfløten til myk krem
– Pisk eggene til eggedosis
– Bland forsiktig sammen jordbær og egg
– Vend inn kremen
5 Montering:
– Skjær ut 3 kakebunner fra den store bunnen
Ca. 20 cm i diameter
– Leggen bunn på et kakefat,
– Sett en kakering eller – form rundt den
– Ta ½ av moussen og
– Fordel det jevnt ut over kakebunnen
– Legg en ny kakebunn over
– Ta den siste ½-delen av moussen og
– Fordel det jevnt ut over kakebunnen
– Sett kaka i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg
6 Lag sjokoladesmørkremen:
– Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig
– Tilsett kakaopulver og kaffe, og
– Rør godt sammen
7 Pynting:
– Ta kaken ut av kjøleskapet, og
– Legg den på et serveringsfat
– Legg på den siste kakebunnen, og
– Pynt kaken med smørkremen og bær

Idas Sjokoladekake med friske bær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Jordbærmousse: 500 g Jordbær (frosne) 6 pl Gelatin 3 ss Vann (kokende) 3 ss Sitron 3 dl Fløte 3 Egg 6 – 9 ss Sukker (ca. 1 dl) Pynt: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk) Topping og dekorasjon: Bær (blandete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s