Hva passer vel bedre enn å lage Vi hadde en kinesisk utvekslingsstudent, Lilly, for mange år siden. Hun lærte oss blant annet å lage Sprøstekt And i kinesiske pannekaker når det er kinesisk nyttår. Det er absolutt en av mine favoritter – Sprøstekte anden pakket inn i kinesiske pannekaker, sammen med litt vårløk og plommesaus. NAM. En utrolig enkel rett, men skikkelig god. Lilly (den kinesiske utvekslingsstudenten), laget blant annet denne retten da vi feiret det Kinesiske nyttåret. Hun hevdet at sprøstekt and i pannekaker, og mooncakes, var absolutt nødvendig på den dagen. Siden den gang har vi ofte feiret kinesisk nyttår. Ja, nesten hvert eneste år, dog på forskjellige måter. Stedene, menyene og gjestene har vært litt forskjellig, men sprøstekt and har så og si alltid vært med på menyen. Håper du får et flott kinesisk nytt år!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
2200 g | And (hel, rå) |
Salt | |
Four-spice | |
Ingefær |
Tilbehør:
Kinesiske pannekaker | |
Vårløk (finsnittet) | |
Plommesaus |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader |
2 Gni anden inn med salt og krydder (både på innsiden og utsiden) |
3 Legg Anden i en ildfast form, og – Sett den i stekeovnen – Se på den med jevne mellomrom, og – Bruk en skje og øs over eventuelt fett som samler seg i forma ( det får skinnet til å bli skikkelig sprøtt) – Etter to- tre timer er anden ferdig Ferdig når kjøttet slipper beinet |
4 Ta ut anden, og la den avkjøle seg litt – Bruk to gafler og trekk kjøttet av beinene |

5 Serveres med kinesiske pannekaker, vårløk og plommesaus |
