I morgen er det ikke bare Fastelavnssøndag, men også Valentinsdag og morsdag! Så det er ikke måte på alle dager en stakkar skal forsøke å presse inn på en dag. Jeg har forsøkt meg på å bake Valavns-boller, da slår jeg i alle fall sammen valentinsdagen og fastelavn til Valaven. Så får de eventuelt også bli morsdagskaken år! Valavensbollene er fastelavnsboller, med jordbærkrem pyntet med sjokoladehjerter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg (sammenvispet) |
Kremfløte | |
Jordbær- / bringebærsyltetøy | |
Sjokoladehjerter |

Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 12 mindre emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
8 Sett bollene til etterheving i ca. 30 min. |
9 Sett ovnen på 225 grader |
10 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |
11 Avkjøles på rist |

12 Pisk fløten til krem – Tilsett litt jordbær-/bringebærsyltetøy hvis du vil ha rosa krem hvis ikke tilsett litt sukker i kremen |
13 Del bollene i to, fyll dem med krem, og – Skjær et lite snitt i toppen på bollene – Dryss over melis – Sett et sjokoladehjerte i snittet, og – Sett toppen over kremen |
