Romantiske Fastelavnsboller til i morgen

I morgen er det ikke bare Fastelavnssøndag, men også Valentinsdag og morsdag! Så det er ikke måte på alle dager en stakkar skal forsøke å presse inn på en dag. Jeg har forsøkt meg på å bake Valavns-boller, da slår jeg i alle fall sammen valentinsdagen og fastelavn til Valaven. Så får de eventuelt også bli morsdagskaken år! Valavensbollene er fastelavnsboller, med jordbærkrem pyntet med sjokoladehjerter.

Valavensboller (VALentinsdag og FasteLAVN - boller) Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Jordbærsyltetøy Sjokoladehjerter https://heidisboble.no/ @heidisboble
Valavensbolle med jordbærkrem og sjokoladehjerter

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 122 timerEnkel

Ingredienser:

6 dlMelk
150 gSmør
1 pkGjær
1 kgHvetemel
1½ dlSukker
1Egg (sammenvispet)
 Kremfløte
Jordbær- / bringebærsyltetøy
Sjokoladehjerter

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)

Deigen til fastelavnsbollene Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte
Deigen til fastelavnsbollene

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 12 mindre emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata

8 Sett bollene til etterheving  i ca. 30 min.
9 Sett ovnen på 225 grader
10 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
11 Avkjøles på rist

Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg

12 Pisk fløten til krem
– Tilsett litt jordbær-/bringebærsyltetøy hvis du vil ha rosa krem
hvis ikke tilsett litt sukker i kremen
13 Del bollene i to, fyll dem med krem, og
– Skjær et lite snitt i toppen på bollene
– Dryss over melis
– Sett et sjokoladehjerte i snittet, og
– Sett toppen over kremen

Valavensboller (VALentinsdag og FasteLAVN - boller) Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Jordbærsyltetøy Sjokoladehjerter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s