I dag er det både morsdag, valentinsdag og fastelavnssøndag på en og samme gang. Jeg liker egentlig ikke når det er flere sammenfallende dager. Jeg vil gjerne ha morsdagen for seg selv! Men i år er jo ikke slik, og det er først i 2083 at det skjer igjen. Jeg må vel bare finne meg i det. Derfor bakte jeg Valavnesboller i går for å få unna fastelavn og valentinsdagen. Hva Valabensboller er? Jo det er en kombinasjon av fastelavnen og valentinsdag. Så valavensboller er boller fylt med søt jordbærkrem og toppet med et sjokolade hjerte. Det var faktisk skikkelig godt.
For oppskrift på valensbolle – trykk HER
For å hoppe rett til oppskriften på prinsessekake – trykk HER
Men i dag, feirer jeg morsdag med min favorittkake over alle kaker – Prinsessekake. Det tror jeg har vært min favoritt siden jeg var helt lita. Det er skikkelig godt. Farfaren min kalte prinsessekake for skinnkake, antagelig fordi marsipanen ligger som et tynt skinn utenpå kaka. Han elsket også prinsessekake. Som barn var jeg ofte med farmor og farfar og drakk kaffe på Erichen konditori, og da fikk jeg alltid prinsessekake! Så i dag på selveste morsdagen blir det prinsessekake. Men på grunn av Covid-19, mutasjoner og besøksbegrensninger blir det ikke noe familieselskap med middag og kaffe med prinsessekake i dag. Vi tar det igjen når pandemien er over – OG da er det masser av familiedager, bryllupsdager, bursdager og mye annet som skal tas igjen! GLEDER MEG !

Ingredienser;
Bunnen:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Pynt og fyll:
Melk (til dynking) | |
Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) | |
Bringebærsyltetøy | |
1 dl | Kremfløte |
500 g | Marsipan |
Melis | |
Marispanrose (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 150°C |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
3 Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
4 Vend inn mel, vanilje og bakepulver – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
5 Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter |
6 Avkjøl kakebunnen på rist (mens du lager vaniljekrem ) |
Montering: |
7 Del kakebunnen i 2 (eller 3 ) |
8 Pisk opp vaniljekremen |
9 Dynk bunnen godt med melk – Smør bringebærsyltetøy på bunnen – Legg på vaniljekremen |
10 Legg på det øverste laget |
11 Pisk ca 1 dl kremfløte |
12 Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene) |
13 Farg marsipanen, og – bland eventuelt inn litt melis |
14 Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka |
15 Dryss over melis, og – eventuelt en marsipanrose eller annen pynt |
Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!
Tilbehør;

Jeg ønsker alle en flott og minnerik morsdag!
