I høst plukket jeg så mye Kirsebær at det er mange porsjonspakker i fryseren. I dag tok jeg opp en pakke og lage kirsebærkompott til dessert. For det er jo bare sååå godt. Vi spiser den vanligvis med (fløte)melk på. Den passer også godt som fyll til kaker – og da kanskje spesielt sjokoladekaker!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Kirsebær (renset) |
5 dl | Vann |
150 g | Sukker |
1 ts | Vaniljesukker |
2-3 ss | Potetmel |
Tips! Jeg bruker å ta ut steiner på kirsebær og fryse noen pakker – når jeg lager kirsebærkompott, tar jeg bare opp en pakke fra fryseren, og legger kirsebærene direkte i kasserollen. Enkelt og greit!
Slik gjør du:
1 Ha kirsebærene i en kasserolle, og – Tilsett vann |
2 Kok opp og – La det koke i ca 2-3 min. |
3 Ta kasserollen vekk fra plata, – Rør inn sukker og vaniljesukker – Rør ut potetmelet i litt vann Med 2 ss blir det en løs kompott Med 3 ss blir det en fastere grøt – Hell potetmelblandingen i kompotten, En tynn stråle, mens du rører |
4 Sett kasserollen tilbake på plata, – Gi det hele et raskt oppkok, Mens du rører En boble er egentlig nok |
5 Ta kasserollen vekk fra plata, og – La den stå noen min. – Ha så kompotten i en serveringsskål |
6 Serveres romtemperert (eller kald) Gjerne sammen med fløtemelk, is eller krem |
