Turtips – Grove muffins med tomat, rødløk, ost og skinke

Her forleden dag fant jeg en oppskrift på grove muffins på Rema 1000 sine sider. Den så skikkelig spennende ut, så jeg klarte ikke å dy meg. Jeg forandret litt på oppskriften, og bakte grove muffins med tomat, rødløk, ost og skinke. For å være helt ærlig, lignet de veldig på muffinsene min mor bakte da jeg var lita. Jeg hadde helt glemt dem, til jeg smakte på disse. Det er skikkelig stas med matminner fra en selv var liten. Vi hadde dem ofte med på tur- Det var alltid stas hvis det var noen igjen så en kunne bli med i matpakken. – Fra nå av, blir variasjoner av disse igjen en fast følgesvenn.

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1230 minEnkel

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 dlHvetemel
2 dlSammalt hvete (grov)
1 dlHavregryn (lettkokte)
1 tsSalt
2 tsBakepulver
1 ½ dlMelk
½ dlRømme
1Egg
1Rødløk (Hakket)
2Tomater (i terninger)
75 gOst (revet)
50 gSkinke (i biter)

 

Tips! Du kan putte hva du vil i disse muffinsene. Bytt gjerne ut rødløken med purre. Skinken med spekepølse.

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader, og
– Ha papirformer i muffinsbrettet, eller
Sett papirformene rett på et stekbrettet
2 Hakk løken, og
– Stek den gjerne myk og blank
eller bruk purreløk
– Skjær tomat og skinke i biter
– Rasp osten
3 Bland sammen mel, gryn, salt og bakepulver
– Rør inn melk, rømme og salt
– Rør så inn løk, tomat ost, og skinke
4 Fordel fyllet i de 12 papirformene
5 Stekes i ca. 20 min. (midt i ovnen – 200 grader)
6 Nytes med en gang

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s