I går laget jeg kveldens dessert! Det skal bli en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kjekssmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. Uansett, den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 1 ½ l | 20 min (+ frysetid) | Enkel – middel |
Ingredienser:
| 4 | Egg (store, delte) |
| 1 ½ – 2 dl | Sukker |
| 200 g | Mascarpone (ost) |
| 4 dl | Fløte |
| 100 g | Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) |
| 300 g | Jordbær (renskede) |
| Jordbær og kjekssmuler til pynt |

Slik gjør du:
| 1 Knus kjeksen til smuler og – Bland bland bærene med ½ dl sukker |
| 2 Pisk eggeplommer og 1 ½ dl sukker til eggedosis |
| 3 Tilsett osten, og – Rør til det er helt glatt |
| 4 Pisk fløten til myk krem, og – Vend den inn i osteblandingen |
| 5 Pisk eggehvitene stive og – Vend dem så inn i ostekremen |
| 6 Fyll formen med ostekremen, bær og kjekssmuler (lagvis) |
| 7 Frys semifreddoen i min. 4 timer |
| 8 La semifreddoen stå i kjøleskap i 20-30 minutter før servering – Dypp formen i varmt vann, og – Vend den på et serveringsfat |

