Dagens dessert – Semifreddo med jordbær og kjekssmuler

I går laget jeg kveldens dessert! Det skal bli en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kjekssmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. Uansett, den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt.

I kveld skal jeg ha søskenbarntreff, og jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli så gøy å treffe alle søskenbarna igjen, for jeg har så «veldig mange». Nei da, alle kommer og vi blir ikke flere enn åtte: Mine to søskenbarn og min lillesøster, alle med sine ektefeller, ja også blir det meg og Odd da. Da er alle fire søskenbarna tilstede. Gleder meg skikkelig! Akkurat nå holder jeg på å lage kveldens dessert! Det skal bli en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kakesmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. uansett den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt
Semifreddo med jordbær og kakesmuler

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
1 ½ l   20 min (+ frysetid) Enkel – middel

Ingredienser:

4 Egg (store, delte)
1 ½ – 2 dl Sukker
200 g Mascarpone (ost)
4 dl Fløte
100 g Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter)
300 g Jordbær (renskede)
  Jordbær og kjekssmuler til pynt

I kveld skal jeg ha søskenbarntreff, og jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli så gøy å treffe alle søskenbarna igjen, for jeg har så «veldig mange». Nei da, alle kommer og vi blir ikke flere enn åtte: Mine to søskenbarn og min lillesøster, alle med sine ektefeller, ja også blir det meg og Odd da. Da er alle fire søskenbarna tilstede. Gleder meg skikkelig! Akkurat nå holder jeg på å lage kveldens dessert! Det skal bli en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kakesmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. uansett den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt
Semifreddo før infrysning

Slik gjør du:

1 Knus kjeksen til smuler og
– Bland bland bærene med ½ dl sukker
2 Pisk eggeplommer og 1 ½ dl sukker til eggedosis
3 Tilsett osten, og
– Rør til det er helt glatt
4 Pisk fløten til myk krem, og
– Vend den inn i osteblandingen
5 Pisk eggehvitene stive og
– Vend dem så inn i ostekremen
6 Fyll formen med ostekremen, bær og kjekssmuler (lagvis)
7 Frys semifreddoen i min. 4 timer
8 La semifreddoen stå i kjøleskap i 20-30 minutter før servering
– Dypp formen i varmt vann, og
– Vend den på et serveringsfat

4 Egg (store, delte) 1 ½ - 2 dl Sukker 200 g Mascarpone (ost) 4 dl Fløte 100 g Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) 300 g Bær (renskede) Bær og kjekssmuler til pynt
Semifreddo med mascarpone, jordbær og kakesmuler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s