Dagens middag – Ovnsbakt sei med masse godt

Ovnsbakt sei med serranoskinke, asparges, tomater og kålrotstappe – NAM

Ovnsstekt sei med bacon, tomater og kålrotstappe Ingredienser: 700 g Seifilet 100 g Bacon 200 g Cherrytomater (med stilk) 1 ss Persille (hakket - valgfritt) Kålrotstappe 1 Kålrabi (ca 400 g) 1 liten Gulrot 3-4 Poteter 1 ss Smør ½ dl Melk Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 25 min.Enkel

Ingredienser:

4 Seifilet
4 skiverSerranoskinke
200 gCherrytomater (med stilk)
1 buntAsparges
1 ssPersille (hakket – valgfritt)

Rotemos:

½ Kålrabi (ca 400 g)
1 Sellerirot
1Pastinakk
3Poteter
1 ssSmør
½ dlMelk
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Smør en ildfast form
2 Skrell kålrot, gulrot og poteter
– Vask dem og
– Skjær dem i mindre biter, –
Kok dem helt møre
3 Rull serranoskinken rundt fiskefiletene
4 Legg filetene i den ildfaste forma
– Legg opp i tomatene
– Knekk av den grove delen på aspargesen og
– Legg dem i den ildfaste forma
– Dryss over litt salt og pepper
5 Sett forma i ovnen, og
Stek i ca. 10- 15 min.
6 Når kålrot, gulrot og poteter er kokt møre,
– Hell av vannet,
– Tilsett melk og smør, og
– Mos dem
– Smak til med salt og pepper
7 Legg en seifilet på hvert fat, sammen med asparges, tomater og rikelig med mos
– Dryss eventuelt over hakket persille
– Server

Tips! Istedenfor å surre seien i serranoskinke, kan du steke baconterninger og drysse over ved servering!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s