Ovnsbakt sei med serranoskinke, asparges, tomater og kålrotstappe – NAM

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Seifilet |
4 skiver | Serranoskinke |
200 g | Cherrytomater (med stilk) |
1 bunt | Asparges |
1 ss | Persille (hakket – valgfritt) |
Rotemos:
½ | Kålrabi (ca 400 g) |
1 | Sellerirot |
1 | Pastinakk |
3 | Poteter |
1 ss | Smør |
½ dl | Melk |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Smør en ildfast form |
2 Skrell kålrot, gulrot og poteter – Vask dem og – Skjær dem i mindre biter, – Kok dem helt møre |
3 Rull serranoskinken rundt fiskefiletene |
4 Legg filetene i den ildfaste forma – Legg opp i tomatene – Knekk av den grove delen på aspargesen og – Legg dem i den ildfaste forma – Dryss over litt salt og pepper |
5 Sett forma i ovnen, og Stek i ca. 10- 15 min. |
6 Når kålrot, gulrot og poteter er kokt møre, – Hell av vannet, – Tilsett melk og smør, og – Mos dem – Smak til med salt og pepper |
7 Legg en seifilet på hvert fat, sammen med asparges, tomater og rikelig med mos – Dryss eventuelt over hakket persille – Server |
Tips! Istedenfor å surre seien i serranoskinke, kan du steke baconterninger og drysse over ved servering!