Klibrød godt, smakfullt og sunt brød, som egner seg like godt til frokost som i matpakken.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 brød | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 8 ½ dl | Vann (fingervarmt) |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Grovbakstmel (1 pk) |
| 1 ½ dl | Sammalt hvete (grov) |
| 1 ½ dl | Hvetemel |
| 1 ½ dl | Kruskakli (ca. 5 ss) |
| ½ dl | Hvetekli (ca. 3 ss) |
| 2 ss | Olje (nøytral) |
| 2 ts | Sukker |
| 2 ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Løs opp gjæren i litt av vannet |
| 2 Tilsett resten av vannet, og – Rør rundt |
| 3 Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt deigen godt (5-7 min.) |
| 4 Dekk deigen med plast, og – La den heve til dobbel størrelse Ca. 60 min. |
| 5 Hell deigen ut på et bakstebord, – Del den i to, og – Form to (sprekkfrie) brød – Legg dem på en bakeppirkledd stekeplate, – Sett ovnen på 200 grader, og – La brødene etterheve i ca. 30 min. |
| 6 Pensle brødene med vann, og – Dryss over kli eller frø |
| 7 Stek brødene i ca. 40 min. (200 grader) Eller til de er ferdige |
| 8 Avkjøles (tildekket) på rist |



