«Barnepiken» av Emma Rous og Havregrøt til frokost

Denne uken har jeg lest «Barnepiken». Det er den første romanen som Emma Rous har skrevet. Jeg har hørt mye bra om den så jeg gledet meg skikkelig til å sitte ute i solen og lese den.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på havregrynsgrøt – trykk HER

Rous, Emma (2020) «Barnepiken», Gyldendal OG Havregrynsgrøt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 4 min. Enkel Ingredienser: 1 dl Havregryn (Lettkokte) 1 ½ dl Vann Tilbehør: Friske bær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

25 år gamle Seraphine Mayes, rydder opp etter farens begravelse og finner et bilde av faren, hennes eldre bror og moren som holder en nyfødt baby. Bildet må være tatt den dagen hun og hennes tvillingbror Danny ble født. De har alltid hørt at det ikke finnes bilder av dem fra den første tiden etter at de ble født, siden deres mor begikk selvmord samme dag. Seraphine lurer på hvem av dem som er på bildet, og hvorfor det ikke er to babyer der? Hun vokste opp sammen med faren, sin eldre bror og tvillingbroren. Hun har alltid følt at hun ikke riktig har hørt til og at det knytter seg en stor hemmelighet, rundt hennes og brorens fødsel og morens død. Nå ønsker hun å finne ut hva som egentlig skjedde den dagen. Men hvem kan svare på hennes spørsmål? Moren er død, faren er død og bestemoren vil ikke fortelle noe?

Rous, Emma (2020) «Barnepiken», Gyldendal OG Havregrynsgrøt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 4 min. Enkel Ingredienser: 1 dl Havregryn (Lettkokte) 1 ½ dl Vann Tilbehør: Friske bær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en skikkelig spennende historie, som utfolder seg i og rundt Summerbourne, som ligger den idylliske engelske landsbygden, nær sjøen. Vil følger Seraphine i hennes søken etter sannheten, samtidig som vi får barnepikens historie i tiden før og rett etter tvillingene ble født. I denne freden og roen som representeres av landskapsbeskrivelsen og den engelske landsby- og familie idyllen blander Rous inn elementer fra domestic noir, som gjør at jeg som leser får en ekkel følelse av at det ligger uro, uhygge, frykt og tragedie under denne «perfekte» roen og idyllen. Historien var både lettlest, engasjerende og spennende. Når det er sagt, må jeg si at forfatteren har tatt noen snarveier, som jeg synes er litt for lettvinte, som når storebroren eller storebrorens bestevenn «plutselig husker noe» fra den gangen de var sånn 3- 4 år. I tillegg var slutten på boka en stor skuffelse til tross for noen overraskende momentet.  Men alt i alt en ok bok, Terningkast: 3

Havregrynsgrøt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 4 min. Enkel Ingredienser: 1 dl Havregryn (Lettkokte) 1 ½ dl Vann Tilbehør: Friske bær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Havregrynsgrøt med friske bær er en skikkelig frokostfavoritt. Det tar ca 3 minutter i mikroen og så er klar til å spises. Enkelt, greit og ikke minst skikkelig godt.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
14 min.Enkel

Ingredienser:

1 dlHavregryn (lettkokte)
1 ½ dlVann

Tilbehør:

 Friske bær
 Melk

Slik gjør du:

1 Ha havregryn og vann i en bolle
2 Sett det i mikroen
– Slå på full guff og 2 ½ min.
– Når den vokser/reiser seg er den ferdig
3 Ta ut av mikroen, og
– Topp med friske bær og
– Gjerne litt melk
Strø over sukker hvis du synes det er nødvendig

Havregrynsgrøt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 4 min. Enkel Ingredienser: 1 dl Havregryn (Lettkokte) 1 ½ dl Vann Tilbehør: Friske bær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Rous, Emma
  • Tittel: «Barnepiken»
  • Originaltittel: «The au pair»
  • Oversatt av: Einar Blomgren
  • Sjanger: Fiksjon, domestic noir, mysterie, krim
  • Sider: 395
  • Forlag: Gyldendal
  • Utgitt: 2020
  • Tilegnet: Trondheim folkebibliotek

Rous, Emma (2020) «Barnepiken», Gyldendal OG Havregrynsgrøt Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 1 4 min. Enkel Ingredienser: 1 dl Havregryn (Lettkokte) 1 ½ dl Vann Tilbehør: Friske bær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s