Bjerkli, Myriam (2021) «Engelens fall», og Iskaffe til å roe nervene med

For en liten stund siden fikk jeg «Engelens fall» i posten. Boka er skrevet av den norske forfatteren Myriam H. Bjerkli. Fra før har hun skrevet en triologi (Kodal-trilogien) som omfatter bøkene: «Lille Linerle», «Stella Polaris» og «Djevelens yngel» Dette er bøker som jeg har likt utrolig godt, og gitt gode terningkast. Grunnen til det er at jeg liker skrivemåten hennes og at selv om bøkene omhandler pedofili, drap, vold i hjemmet mm, beskriver hun ting akkurat nok, og går ikke i (unødvendige) detaljer. Derfor gledet jeg meg skikkelig til å lese den siste boka til Bjerkli – om hun innfridde? Ja, mer om det du vite litt lengre ned i blogginnlegget.

For å hoppe rett til oppskriften på iskaffe – trykk HER!

Bjerkli, Myriam (2021) «Engelens fall», Strawberry Publshing og Iskaffe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 5 min. / 20 til avkjøling Enkel Ingredienser: 5 dl Kaffe ½ - 1 dl Melk 2-4 ts Sukker (4 suketter) Isbiter https://heidisboble.no/ @heidisboble

I begynnelsen av boka møter vi Angela, som er 17 år. Hun er på vei for å møte en kunde. En kunde hun ikke liker, men som betaler godt. Derfor skal hun møte han en siste gang. For selv om hun er prostituert (og stripper), har hun trappet ned på virksomheten, og er i ferd med å slutte helt. Men så blir Angela meldt savnet. Det er selvfølgelig politiførstebetjent Håkon Haakonsen som først blir satt på forsvinningssaken. I boka møter vi også Vigdis Olden, 42 år gammel som jobber i barnevernet. Hun er gift, har to barn, men datteren er forsvunnet. Vigdis er ikke mørkredd eller redd for noe! Eller retter sagt, hun har ikke vært mørkredd tidligere. Nå begynner derimot redselen og uhyggen å krype innover henne. Hvem er det som ringer henne fra ukjent nummer? Hvor har parfymen hennes blitt av og hvorfor er det så mye feil på bilen hennes? …

Bjerkli, Myriam (2021) «Engelens fall», Strawberry Publshing og Iskaffe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 5 min. / 20 til avkjøling Enkel Ingredienser: 5 dl Kaffe ½ - 1 dl Melk 2-4 ts Sukker (4 suketter) Isbiter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er den absolutt beste av Bjerklis bøker så langt. Boka er skrevet med engasjement og innlevelse. Den er utrolig godt skrevet, er godt disponert, ryddig og har korte kapitler, noe som gjør at jeg som leser ikke mister tråden, selv om historien hopper mellom ulike personer. Som leser ble jeg sugd inn i historien og ikke minst i uhyggen som Vigdis Olden opplever. Bjerkli tar seg god tid med å skrive ut historien. Selv stille og rolige partier, hvor det ikke skjer så mye, er spennende og godt skrevet noe som gjør at man bare får lyst til å lese videre.  Ja, historien i seg selv er egentlig ganske enkel, og kunne ha vært skrevet på langt færre sider. Men jeg er virkelig glad for at Bjerkli tar seg tid, skriver ut historien, og lar meg som leser få bli med på hvert eneste skritt, få føle utryggheten, usikkerheten og redselen. Det at informasjonen kommer gradvis (og på helt riktig sted), gjør at spenningskurven holder seg lenge, likevel får jeg som leser tid til å «puste» litt innimellom. Jeg er absolutt fan av politiførstebetjent Håkon Haakonsen, som også var med i Koda- triologien, selv om denne boka ikke er noen fortsettelse av den.  Han fremstår som litt stille, uunserlig og med et lavt selvbilde. Men han virker likevel både dyktig, hyggelig, omsorgsfull og godhjertet. Ja, egentlig likte jeg hele det solide persongalleriet til Bjerkli. Hun får de ulike karakterene til å fremstå som troverdige. Kanskje med unntak av Vigdis sin sjef, den ble kanskje trukket litt vel langt. Men dette er ei spennende og god bok, som nok er blant de beste i denne sjangeren, altså spenningslitteratur på sitt beste! Jeg gleder meg til neste bok, og må ærlig innrømme at jeg nok er litt mer mørkredd nå, enn det jeg var før jeg leste denne boka. Uten tvil, terningkast: 6.

Iskaffe

Iskaffe er den perfekte drikken på varme sommerdager, eller for å roe nervene når du leser en spennende og uhyggelig bok.

Iskaffe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 5 min. / 20 til avkjøling Enkel Ingredienser: 5 dl Kaffe ½ - 1 dl Melk 2-4 ts Sukker (4 suketter) Isbiter https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
25 min (og ca 20 min. til avkjøling)Enkel

Ingredienser:

5 dlKaffe
½ – 1 dlMelk
2-4 tsSukker (4 suketter)
 Isbiter

Slik gjør du:

1 Lag kaffe, og
– Sett den til kjølig
2 Bland sammen kaffe, melk og sukker
Gjerne i en foodprosessor/ stavmikser
3 Ha isbiter i et glass og
-Tøm kaffen over
4 Server og nyt

Generelle opplysninger:

Bøker fra Kodal-trilogien:

Bjerkli, Myriam (2021) «Engelens fall», Strawberry Publshing og Iskaffe Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2 5 min. / 20 til avkjøling Enkel Ingredienser: 5 dl Kaffe ½ - 1 dl Melk 2-4 ts Sukker (4 suketter) Isbiter https://heidisboble.no/ @heidisboble

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s