Kjøttfrimandag – Squashsuppe med brødkrutonger

Å lage squash gir super god suppe. Tilbehøret er brødkrutonger og parmesan.

Squash suppe med brødkrutonger Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-3 75 min enkel Ingredienser 500 g Squash 1 Løk 4 fedd Hvitløk 2 ss Olje (raps) 5 dl Grønnsaksbuljong 130 g Erter frosne 40 g Parmesan (raspet) 10 g Basilikumblader 4 ss Fløte (eller melk) Krutonger: 2 Brødskiver 1 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2-375 minenkel

Ingredienser:

500 gSquash
1Løk
4 feddHvitløk
2 ssOlje (raps)
8 dlGrønnsaksbuljong
130 gErter frosne
40 gParmesan (raspet)
10 gBasilikumblader
4 ssFløte (eller melk)

Krutonger:

3Brødskiver
1 ssOlivenolje

Squash suppe med brødkrutonger Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-3 75 min enkel Ingredienser 500 g Squash 1 Løk 4 fedd Hvitløk 2 ss Olje (raps) 5 dl Grønnsaksbuljong 130 g Erter frosne 40 g Parmesan (raspet) 10 g Basilikumblader 4 ss Fløte (eller melk) Krutonger: 2 Brødskiver 1 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Skjær squashen i 1 cm tykke skiver
– Rens løken, og
– Skjær den i 1 cm tykke skiver
– Legg squash og løk på stekeplate
Eller en ildfastform
3 Legg 2 hvitløksfedd (uskrelte) sammen med squashen –
Hell over olje (2 ss) og
– Kvern over salt og pepper
4 Settes i ovnen og stekes i 40-45 min
Til de er gylne og brune,
Men ikke brente
5 Kok opp grønnsaksbuljongen eller varm opp kraften
– Ha i erter, og
– La dem stå og tine
6 Når grønnsakene er kalde nok:
– Ha grønnsakene i en foodprosessor
Eller ha dem i kasserollen og bruk en stavmikser
– Trykk ut innmaten på hvitløkene, og Kast skallet
– Tilsett hvitløken til squashen, sammen med – Basilikum samt, melk, halvparten av parmesanen, erter og buljong
– Kjør til alt er godt most  
– Smak til med salt og pepper
6 Lag krutongene:
– Bryt brødet i små biter, og
– Drypp over oljen
Pass på at alle biter får litt olje –
Sett krutongene i ovnen, og
– Stek i 5 -7 min til de er gylne og sprø
7 Varm suppen forsiktig opp, og
– Server med brødkrutonger, hakket basilikum og parmesan

Squash suppe med brødkrutonger Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-3 75 min enkel Ingredienser 500 g Squash 1 Løk 4 fedd Hvitløk 2 ss Olje (raps) 5 dl Grønnsaksbuljong 130 g Erter frosne 40 g Parmesan (raspet) 10 g Basilikumblader 4 ss Fløte (eller melk) Krutonger: 2 Brødskiver 1 ss Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s