Dagens middag – Laks med asiatisk inspirert glaze

Her har jeg laget en asiatisk inspirert glaze som jeg har penslet laksen med. aksen serveres med wokkete grønnsaker og ris.

Laks med asiatisk inspirert glaze   Porsjoner	Tid	Vanskelighetsgrad 4	60 min	Enkel  Ingredienser:  700 g	Laksefilet (benfri) 	Gressløk  4 ss	Sesamfrø (ristete, svarte eller hvite) 1 bunt	reddiker 	Ris (kokt)  Glaze: 1 dl	Østerssaus  1 dl	Chilisaus (søt) 1 ts	Ingefær (revet) 1 fedd	Hvitløk (skrelt og revet) 1 ts	Sesamolje ½ 	Lime (saften)  Tilbehør: 1	Brokkoli 1	Blomkål  1	Sommerkål 1 fedd	Hvitløk 1 ss	Rapsolje 2 ss	soyasaus  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
460 minEnkel

Ingredienser:

700 gLaksefilet (benfri)
 Gressløk
4 ssSesamfrø (ristete, svarte eller hvite)
1 buntreddiker
 Ris (kokt)

Glaze:

1 dlØsterssaus
1 dlChilisaus (søt)
1 tsIngefær (revet)
1 feddHvitløk (skrelt og revet)
1 tsSesamolje
½Lime (saften)

Tilbehør:

1Brokkoli
1Blomkål
1Sommerkål
1 feddHvitløk
1 ssRapsolje
2 sssoyasaus

Laks med asiatisk inspirert glaze Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 60 min Enkel Ingredienser: 700 g Laksefilet (benfri) Gressløk 4 ss Sesamfrø (ristete, svarte eller hvite) 1 bunt reddiker Ris (kokt) Glaze: 1 dl Østerssaus 1 dl Chilisaus (søt) 1 ts Ingefær (revet) 1 fedd Hvitløk (skrelt og revet) 1 ts Sesamolje ½ Lime (saften) Tilbehør: 1 Brokkoli 1 Blomkål 1 Sommerkål 1 fedd Hvitløk 1 ss Rapsolje 2 ss soyasaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skyll risen godt, og
– Fyll vann i kasserollen så det står ca 1 fingerbredd over risen
– Kok opp,
– Slå ned varmen til middels
– Rør rundt
– La så risen koke til det danner seg små hull i risen
– Legg på lokk
– Slå av plata/Ta risen vekk fra varmen, og
– La den så i minst 20 min.
NB Ikke ta av lokket før du skal bruke risen
2 Sett stekeovnen på 100 grader
3 Forbered pynten;
– Vask reddikene godt og skjær dem i tynne skiver
– Hakk gressløken
4 Forbered grønnsakene:
– Skjær brokkoli og blomkål i små buketter
– Skrell stilkene, og skjær dem i små biter
– Skjær sommerkålen i båter
– Skjær hvitløken i skiver
5 Lag Glazen:
– Bland sammen alle ingrediensene
6 Legg laksen i en ildfast form
– Pense med halvparten av glazen

7 Sett laksen i ovnen, og
– Stek til kjernetemperatur 40 grader
Ca 15 min.
8 Ha litt olje i en wok, og
– Stek grønnsakene på sterk varme i 2-3 min
– Hell soyasausen over,
– Rør rundt og
– Ta woken av varmen
9 Ta laksen ut av ovnen,
– Legg den over på et serveringsfat
– Pensle med resten av glazen
– Fordel grønnsakene rundt
– Topp med tynne skiver av reddik, og
– Strø over gressløken og sesamfrø
– Avslutt med litt flaksalt
10 Ha risen over i en serveringsskål, og
– Server sammen med laksen

Laks med asiatisk inspirert glaze Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 60 min Enkel Ingredienser: 700 g Laksefilet (benfri) Gressløk 4 ss Sesamfrø (ristete, svarte eller hvite) 1 bunt reddiker Ris (kokt) Glaze: 1 dl Østerssaus 1 dl Chilisaus (søt) 1 ts Ingefær (revet) 1 fedd Hvitløk (skrelt og revet) 1 ts Sesamolje ½ Lime (saften) Tilbehør: 1 Brokkoli 1 Blomkål 1 Sommerkål 1 fedd Hvitløk 1 ss Rapsolje 2 ss soyasaus https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s