«Den magiske timen» av Iona Grey og scones med rips og squash

Denne uka har jeg lest «Den magiske timen» av Iona Grey ( @ionagrey ). Det er den første boka jeg leser av denne engelske forfatteren, som er bosatt nord-vest i England.  Egentlig hadde jeg tenkt å lese «Letters to the Lost» som jeg har fått anbefalt på det sterkest, og som hun vant  the Romantic Novel of the Year Award  for i 2016. Men  det får jeg eventuelt gjøre senere. Denne uka ble det «Den magiske timen», som kom ut på Bastion forlag i 2020.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Scones med rips og squash, TRYKK HER!

Grey, Iona (2020) «Den magiske timen», Bastion forlag OG Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Det er midten på 30-tallet og ei lita jente, Alice, er overlatt til sine uinteresserte besteforeldre og en streng guvernante. Faren er på forretningsreise i Burma og moren har denne gangen valgt å bli med. Alice kjeder seg. For å underholde Alice har moren ved hjelp av en hyggelig hushjelp, Polly, laget en skattejakt. Mens brevene fra moren kommer sjeldnere og sjeldnere og Alice blir mer og mer urolig finner Alice spor fra skattejakten og fortiden. Parallelt med med Alice og skattejakten får vi historien om den unge kvinnen Selina Lennox, som var en del av de mest populære sosietetsungdommene på 20-tallet, The Bright Young People. Hun deltar i sesongen, de beste selskapene, og arrangementene, men hun kjeder seg. Så en dag møter hun Lawrence Weston, en fattig fotograf som beveger seg i helt andre kretser enn hun selv.

Grey, Iona (2020) «Den magiske timen», Bastion forlag OG Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en «historisk-romantisk roman», som (heldigvis) ikke handler om andre verdenskrig, som så mange andre i denne sjangeren. Boka er nok velskrevet, og den har kanskje et spennende plott. I alle fall hadde den et plott som kunne ha vært spennende under andre omstendigheter. Men jeg klarte ikke å komme over irritasjonen med å la en 9 år gammel jente få denne kjærlighetshistorien brettet ut for seg på denne måten. Kanskje er jeg gammeldags, men å la et barn, som er overlatt til seg selv i nye, ukjente og utrygge omgivelser, få denne historien, fremstår for meg som verken særlig passende eller pedagogisk. I tillegg er fremstår historien som kjedelig og litt meningsløs, det er lite driv over historien – selv om den andre halvdelen var vesentlig bedre enn den første. Terningkast: 2

Scones med rips og squash

Scones er skikkelig godt, og disse er enda bedre. Squashen gjør sconesene saftige og ripsen er en flott smakstilsetning.

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
845 min.Enkel

Ingredienser:

5 dlHvetemel
3 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker
1 dlSukker
100 gSmør (kaldt)
1Egg
1 ½ dlRømme
100 gSquash
100 gRips

Tips! Du kan drysse melis over eller lage en melis glasur (2 ts sitronsaft og  2 dl melis) hvis du ønsker.

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Pensle det med nøytral olje
2 Rasp squashen
– Rens ripsen
– Rør sammen egg, rømme og squash
3 Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en foodprosessor
– Skjær smøret i biter, og
– Ha det i melblandingen
– Kjør det sammen
Eller bruk fingrene og smuldre smøret i melblandingen
– Tilsett rømmeblandingen, og
– Kjør sammen
Eller elt det inn
4 Ha mel på et bakebord, og –
Hell ut deigen
– Bland inn ripsen
Pass på at de ikke blir (for mye) knust
5 Form deigen til en rund kake
6 Stekes i 20-30 min
Til den er gjennomstekt
7 Ta den ut av ovnen
– La den avkjøle seg litt,
– Skjær i åtte trekanter, og
– Nyt!

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Grey, Iona
  • Tittel: «Den magiske timen»
  • Originaltittel: «The Glittering Hour»
  • Oversatt av: Miriam C. Lane
  • Sjanger: Feelgood, cick, litt., (historisk)fiksjon, romantikk,
  • Sider: 448
  • Forlag: Bastion forlag AS – Anemone
  • Utgitt: 2020
  • Tilegnet: Trondheim Folkebibliotek

Grey, Iona (2020) «Den magiske timen», Bastion forlag OG Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s