I dag blir det Grande Ravioli a spiga fylt med ost og gressløk og vent i en tomatsaus til middag. Det tar litt tid å lage ravioliene. Derfor laget jeg både tomatsausen og ravioliene i går. I varmer jeg sausen og koker ravioliene. Det er ganske enkelt å lage ravioli. Siden de er så store går det også ganske kjapt. Jeg bruker ikke å trille ut pasta deigen så veldig tynt når jeg lager denne typen pasta. Både for den ikke går så lett i stykker og fordi jeg liker at pastaen er litt tykkere sammen med ostefyllet.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 90 min. | Middels |
Ingredienser:
Ostefyll til ravioliene:
| 200 g | Kremost |
| 4-5 ss | Kremfløte |
| 2 | Sjalottløk (finhakket) |
| 1 fedd | Hvitløk (finhakket) – valgfritt |
| 1 bunt | Gressløk (finhakket) |
| ¼ ts | Pepper (nykvernet) |
| 1 | Egg (sammenvispet) |
Tomatsaus:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| ½ | Løk (liten) |
| 1 | Gulrot (liten) |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 2 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød, uten frø) |
| 6 | Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske |
| 3 dl | Grønsakskraft (buljong) |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| ¼ ts | Sukker |
| Salt, pepper | |
| Parmesan (revet) |

Ravioli a spiga med ost og gressløk fyll 
Ravioli a spiga med ost og gressløk fyll vendt i tomatsaus
Slik gjør du:
| 1 Lag pasta deigen, – Pakk den inn i plast og – La den hvile i ca 30 min. |
| 2 Lag tomatsausen: – Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre -Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, – Dryss over litt salt og – Stek til løken er myk og blank ca 5 min – Tilsett gulrot, selleri og hvitløk – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) – Flå tomatene og hakk dem, eller bruk en boks med hermetiserte tomater – Hell dem i grønnsakene sammen med sukker og kraft – La sausen småkoke jo lengre jo bedre |
| 3 Lag pastafyllet: – Ha kremosten i en skål – Rør inn kremfløten – Skrell sjalottløken, og – Finhakk den – Finhakk hvitløk og persille – Smelt litt smør i en stekepanne Middels varme, – Ha i løken og – La den surre i 3-4 min Til den er myk og blank, – Tilsett hvitløken, og – La det surre i 1-2 min. til – Tilsett løken og persillen i kremosten – Bland sammen – Smak til med salt og pepper |
| 5 Kjevle ut pastaen til passe tykkelse – Skjær ut ruter ca 4 x 6 cm – Legg ca en 1- 2 ts med fyll inntill den ene midten av rutene – Pensle kantene med egg – Brett pastaruten i to, – Klem sammen kantene, og – Lag eventuelt noen små folder på toppen Pass på at du får ut luften |
| 6 Smelt smør i en stekepanne |
| 7 Kok opp rikelig med vann i en kasserolle, og – Tilsett salt Det skal være godt saltet, omtrent som Middelhavet – Kok ravioliene i 2-3 min. Hvor lenge de skal kokes er avhengig av hvor tykk pastadeigen er |
| 8 Smakt til tomatsausen, og . Ha i hakket basillikum |
| 9 Ta raviolien opp av vannet, og – Legg dem i omatsausen – Tilsett omtrent ¾ av parmesanen – Vipp noen ganger på stekepannen, Så ravioliene blir dekt med tomatsaus og parmesan |
| 9 Ha raviolien over i en serveringsskål , – Strø over resten av parmesanen og r |
| 10 Serveres straks |

