Kjøttfrimandag med Store ostefylte Ravioli vendt i tomatsaus

I dag blir det Grande Ravioli a spiga fylt med ost og gressløk og vent i en tomatsaus til middag. Det tar litt tid å lage ravioliene. Derfor laget jeg både tomatsausen og ravioliene i går. I varmer jeg sausen og koker ravioliene. Det er ganske enkelt å lage ravioli. Siden de er så store går det også ganske kjapt. Jeg bruker ikke å trille ut pasta deigen så veldig tynt når jeg lager denne typen pasta. Både for den ikke går så lett i stykker og fordi jeg liker at pastaen er litt tykkere sammen med ostefyllet.

Grande Ravioli a spiga fylt med ost, løk og gressløk i tomatsaus Ingredienser: 1 porsjon Pasta – for oppskrift – trykk HER Fyll 200 g Kremost 4-5 ss Kremfløte 2 Sjalottløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) - valgfritt 1 bunt Gressløk (finhakket) ¼ ts Pepper (nykvernet) 1 Egg (sammenvispet) Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske 3 dl Grønsakskraft (buljong) ½ Paprika 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
490 min.Middels

Ingredienser:

1 porsjonPastadeig – for oppskrift – trykk HER

Ostefyll til ravioliene:

200 gKremost
4-5 ssKremfløte
2Sjalottløk (finhakket)
1 feddHvitløk (finhakket) – valgfritt
1 buntGressløk (finhakket)
¼ tsPepper (nykvernet)
1Egg (sammenvispet)

Tomatsaus:

1 ss Olje
1 ss Smør
½ Løk (liten)
1 Gulrot (liten)
1 stilk Stangselleri
2 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød, uten frø)
6 Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske
3 dl Grønsakskraft (buljong)
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
¼ ts Sukker
  Salt, pepper
Parmesan (revet)

Slik gjør du:

1 Lag pasta deigen,
– Pakk den inn i plast og
– La den hvile i ca 30 min.
2 Lag tomatsausen:
– Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre
-Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne,
– Tilsett løken,
– Dryss over litt salt og
– Stek til løken er myk og blank
ca 5 min
– Tilsett gulrot, selleri og hvitløk
– Fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
– Flå tomatene og hakk dem,
eller bruk en boks med hermetiserte tomater
– Hell dem i grønnsakene sammen med sukker og kraft
– La sausen småkoke
jo lengre jo bedre
3 Lag pastafyllet:
– Ha kremosten i en skål
– Rør inn kremfløten
– Skrell sjalottløken, og
– Finhakk den
– Finhakk hvitløk og persille
– Smelt litt smør i en stekepanne
Middels varme,
– Ha i løken og
– La den surre i 3-4 min
Til den er myk og blank,
– Tilsett hvitløken, og
– La det surre i 1-2 min. til
– Tilsett løken og persillen i kremosten
– Bland sammen
– Smak til med salt og pepper
5 Kjevle ut pastaen
til passe tykkelse
– Skjær ut ruter ca 4 x 6 cm
– Legg ca en 1- 2 ts med fyll inntill den ene midten av rutene
– Pensle kantene med egg
– Brett pastaruten i to,
– Klem sammen kantene, og
– Lag eventuelt noen små folder på toppen
Pass på at du får ut luften
6 Smelt smør i en stekepanne
7 Kok opp rikelig med vann i en kasserolle, og
– Tilsett salt
Det skal være godt saltet, omtrent som Middelhavet
– Kok ravioliene i 2-3 min.
Hvor lenge de skal kokes er avhengig av hvor tykk pastadeigen er
8 Smakt til tomatsausen, og
. Ha i hakket basillikum
9 Ta raviolien opp av vannet, og
– Legg dem i omatsausen
– Tilsett omtrent ¾ av parmesanen
– Vipp noen ganger på stekepannen,
Så ravioliene blir dekt med tomatsaus og parmesan
9 Ha raviolien over i en serveringsskål ,
– Strø over resten av parmesanen og r
10 Serveres straks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s