Adventskos med «Jul i Sandøsund» av Lene Lauritsen Kjølner og Farmors serinakaker

Jeg har vært så heldig å få tilsendt «Jul i Sandøsund», som er den ferskeste boka til Lene Lauritsen Kjølner. I denne første adventsuka, har jeg kost meg skikkelig med å lese nettopp den. Og gjett om jeg har kommet i julestemning!

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Serinakaker, TRYKK HER!

Kjølner, Lene Lauritsen (2021) «Jul i Sandøsund», Fagervik Forlag OG Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g	Smør 250 g	Hvetemel 2 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker 100 g	Sukker 1-2 	Egg  https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Jul i Sandøsund» møter vi Sofie, som har bursdag 1 desember. Hun har en liten bokkafe, altså en kombinert bokhandel og kafé på brygga i Sandøysund, og bor i leiligheten på toppen av denne. Bestevenninnen Linn, jobber som oversetter, men trår til både som baker og bokselger. Sofie gleder seg til jul hvor, familien i tradisjonens tro skal feire julen sammen i tante Agathas hus. Men nå skal tante Agatha flytte til Spania og overlater det gamle huset sitt til Sofie. Hun kaster seg over juleforberedelsene – godt hjulpet at venner, familie og kokken Francois …

Kjølner, Lene Lauritsen (2021) «Jul i Sandøsund», Fagervik Forlag OG Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en bok som det bare oser av advent, julestemning og Kos (med stor K). Boka er skrevet som en julekalender, slik at man kan åpne en «luke» – lese et kapittel – hver dag. Hadde jeg klart å slutte å lese når kapitlet var over, så skulle jeg ha lest et kapittel hver dag helt til jul, og nytt julestemningen i boka. Men jeg klarte ikke det! Historien hadde så god fremdrift, var akkurat passelig julete og den var så varm og hyggelig at jeg bare måtte lese videre. Og vips – så hadde jeg lest hele boka! Lauritsen skriver med slik varme, innlevelse og humor at det er helt umulig å ikke elske bøkene hennes! Jeg likte spesielt godt persongalleriet i denne boka, det er hyggelige, varmhjertete og fargerike personer som har sine egne særtrekk og personligheter. Jeg anbefaler denne boka på det varmeste og håper virkelig at det kommer en oppfølger. Det er ingen tvil denne boka har fortjent et godt terningkast 5 (+) .

 

Farmors Serinakaker

Farmors Serinakaker er noe jeg absolutt må bake med jevne mellomrom. De er store, sprø og smelter så og så på tungen.

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca 3040 min.Enkel

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g	Smør 250 g	Hvetemel 2 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker 100 g	Sukker 1-2 	Egg  https://heidisboble.no/ @heidisboble
-w2

Ingredienser:

150 gSmør
250 gHvetemel
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
100 gSukker
1 – 2Egg

TIPS! Deigen kan fryses – så lag så mange som du trenger og frys resten av deigen til neste gang du skal bake farmors Serinakaker

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Pisk sammen egget,
3 Smuldre sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og smør
– Tilsett sukker og egg
– Arbeid deigen raskt sammen
4 Trill deigen ut til en lang pølse
– Skjær pølsen i like store biter
– Trill til kuler
5 Sett kulene på bakepapir, og
– Trykk dem ned med en gaffel
6 Stekes i ca 10-12 min.
Midt i ovnen 200 grader
7 Avkjøles på rist
8 Oppbevares i tett boks
hvis man ikke spiser alle på en gang

Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Kjølner, Lene Lauritsen
 • Tittel: ««Jul i Sandøsund. Sjøstjernen 1 – En julekalender»
 • Sjanger: Jul, Samtid, feelgood
 • Sider: 360
 • Forlag: Fagervik
 • Utgitt: 2021
 • Tilegnet: Gave fra forfatteren

Kjølner, Lene Lauritsen (2021) «Jul i Sandøsund», Fagervik Forlag OG Farmors Serinakaker Ingredienser 150 g Smør 250 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 100 g Sukker 1-2 Egg https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s