20 desember – Candy cane formkake

Candy- cane- kake er en skikkelig god formkake, som er pyntet med melis og knuste Candy- canes

Candy- cane formkake Ingredienser 350 g Smør 5 dl Sukker 4 Egg 1 ss vaniljesukker ½ ts Peppermynte ekstrakt (valgfritt) 7 ½ dl Hvetemel 6 ss Maisenna 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk Konditorfarge (rød) Glasur og pynt: Melis Vann 2 ss Candy canes (knuste) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 90 min. Enkel

Candy- cane formkake Ingredienser 350 g Smør 5 dl Sukker 4 Egg 1 ss vaniljesukker ½ ts Peppermynte ekstrakt (valgfritt) 7 ½ dl Hvetemel 6 ss Maisenna 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk Konditorfarge (rød) Glasur og pynt: Melis Vann 2 ss Candy canes (knuste) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

350 gSmør
5 dlSukker
4Egg
1 ssvaniljesukker
½ tsPeppermynte ekstrakt (valgfritt)
7 ½ dlHvetemel
6 ssMaisenna
2 tsBakepulver
2 ½ dlMelk
 Konditorfarge (rød)

Glasur og pynt:

5 dlSukker
5 ssMelk
½ tsVaniljesukker
2 ssCandy canes (knuste)

Candy- cane formkake Ingredienser 350 g Smør 5 dl Sukker 4 Egg 1 ss vaniljesukker ½ ts Peppermynte ekstrakt (valgfritt) 7 ½ dl Hvetemel 6 ss Maisenna 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk Konditorfarge (rød) Glasur og pynt: Melis Vann 2 ss Candy canes (knuste) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Smør en formkake form godt
– Knus cansy cane
2 Bland sammen mel, maisenna, vaniljesukker og bakepulver
3 Rør smør og sukker hvitt
– Tilsett eggene, Ett om gangen
Bland godt mellom hvert egg
– Tilsett halvparten av melken
– Rør godt
– Tilsett halvparten av melblandingen
– Rør godt
– Tilsett den andre halvparten av melken
– Rør godt
– Tilsett den andre halvparten av melblandingen
– Rør godt
4 Hell omtrent ¼ av røren i en bolle
– Bland den med rød konditorfarge og eventuelt pepperminte ekstrakt
5 Ha ½ parten av den hvite kakedeigen i kakeforma
– Fordel den røde kakedeigen over
– Topp med den andre ½ parten av den hvite kakedeigen
– Jevn ut toppen
6 Stekes i ca 55 min.
7 La kaken avkjøles i forma i 10 min. før den
– Hvelves og
– Avkjøles helt på rist
8 Bland sammen alle ingrediensene til glasuren,
– Rør til det er helt glatt
9 Pynt:
– Pynt med glasuren
– Strø over candy canenen

Candy- cane formkake Ingredienser 350 g Smør 5 dl Sukker 4 Egg 1 ss vaniljesukker ½ ts Peppermynte ekstrakt (valgfritt) 7 ½ dl Hvetemel 6 ss Maisenna 2 ts Bakepulver 2 ½ dl Melk Konditorfarge (rød) Glasur og pynt: Melis Vann 2 ss Candy canes (knuste) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s