Nå nærmer julen seg med stromskritt. Er det noe jeg må ha som tilbehør til ribba og julepølsa, så er det rødkål. Derfor lager jeg den like godt i dag, spiser litt til middag, og legger resten i fryseren til ribba skal fortæres. Da er det bare å ta den opp på morgenen, og varme den rett før servering. Enkelt og greit.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
Ca 750 g | Rødkål |
2 | Epler |
1 – 2 ts | Salt |
2 ½ dl | Kjøttkraft |
2 ts | Eddik 7% (eller 1 ss Eplecidereddik) |
1 ss | Ripsgele (eller 2 ts sukker) |

Slik gjør du:
1 Skjær rødkålen i strimler Ca ½ – 1 cm brede – Skjær eplene i båter |
2 Legg rødkål, epler og salt lagvis i en kasserolle – Bland ripsgele og eddik ut i krafta, og – Hell den over |

3 Kok opp – Slå ned varmen, og – La rødkålen småkoke/trekke i ca 45 min Rør forsiktig av og til |
4 Serveres rykende varm |
