Mot kinesisk nytt år – sopp på asiatisk vis

Snart er det kinesisk nytt år og hos oss er denne retten et absolutt nødvendig tilbehør når vi spiser asiatisk mat. Ja nå er vi mer enn gjennomsnittlig glad i sopp sånn generelt sett. En kan bruke hvilken som helst sopp men jeg synes at shiitake og sjampinjonger blir de beste. Ja, når jeg skal være helt ærlig så har jeg kanskje ikke laget med andre sopper heller da! Men denne retten er et absolutt must til kinesisk nyttårs-feiring.

Sopp på asiatisk vis Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 15 min Enkel Ingredienser: 400 g Sopp (fersk) 1 ½ ss Sesamolje ½ ss Bønnepasta (black bean paste) 1 ss Honning 1 ss Sur-søt chilisaus 2 ss Merin 1 ss Soyasaus (valgfritt) 3 ss Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

400 gSopp (fersk)
1 ½ ssSesamolje
½ ssBønnepasta (black bean paste)
1 ssHonning
1 ssSur-søt chilisaus
2 ssMirin
1 ssSoyasaus (valgfritt)
3 ssKoriander (hakket)

Slik gjør du:

1 Del eventuelt soppen i båter hvis de er store
– Hakk koriander
2 Sett en stekepanne på medium varme
– Ha i sesamoljen
– Ha i soppen når oljen er varm
– La den surre til den blir karamellisert
Ca. 3-5 min.
Rør hele tiden
3 Rør inn de øvrige ingrediensene, men ikke koriander
– La det surre til væsken er forsvunnet
4 Strø over koriander, og
– Server med en gang
 

Sopp på asiatisk vis Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 15 min Enkel Ingredienser: 400 g Sopp (fersk) 1 ½ ss Sesamolje ½ ss Bønnepasta (black bean paste) 1 ss Honning 1 ss Sur-søt chilisaus 2 ss Merin 1 ss Soyasaus (valgfritt) 3 ss Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s