Test av oppskrift – Kungsörnen Grekiskt Lantbröd

I dag fortsetter jeg med å prøve ut oppskrifter, som står på baksiden av produkter. Som jeg har fortalt tidligere er det oppskrifter ofte med når man kjøper matvarer, kjøkkenredskaper mm. Tidligere lager dem aldri. Ja, jeg mener aldri. Men så tenkte jeg at det skal jeg jammen prøve en stund fremover.

Den fjerde oppskriften jeg prøver ut, er også en fra Kugsörnen, denne gangen er det en ferdigblandet melblanding som heter Kungsörnen Grekiskt Lantbröd. Her tilsetter en kun gjær og vann og skal få to gode brød (for mer informasjon om Kunsörnens Grekisk landbröd mjøl – trykk HER) Oppskriften fra baksiden av pakken er gjengitt nedenfor.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften jeg har bruk – trykk HER

Gresk landbrød etter oppskrift fra kungsörnen Ingredienser 1 pk Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen 1 pk Gjær (50 g) 6 dl Vann (fingervarmt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 100 minEnkel

Ingredienser:

1 pkGrekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen
1 pkGjær (50 g)
6 dlVann (fingervarmt)

Gresk landbrød etter oppskrift fra kungsörnen Ingredienser 1 pk Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen 1 pk Gjær (50 g) 6 dl Vann (fingervarmt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i vannet
– Rør til gjæren har løst seg opp
– Tilsett melet
Men la det være igjen ca ½ dl til utbaking og dekor
– Elt i minst 5 min.
Til deigen er smidig
2 Dekk deigen med en bakeduk, og
– La den heve i 30 min.
Til dobbel størrelse
3 Legg bakepapir på en stekeplate,
– Sett ovnen på 200  grader eller
(190 grader varmluft)
4 Hell deigen ut på en melet bakeplate,
– Form 2 runde brød
– Legg dem på bakepapiret
– Dekk med en bakeduk, og
– La brødene etterheve i ca 30 min.
5 Snitt brødene med en skarp kniv
– Pensle dem med vann, og
– Dryss litt mel over
6 Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 min.
Eller til brødene har en indre temperatur på 98 grader
7 Avkjøles på rist

Gresk landbrød etter oppskrift fra kungsörnen Ingredienser 1 pk Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen 1 pk Gjær (50 g) 6 dl Vann (fingervarmt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vurdering av oppskriften:

Kriterium:Vurdering:
Vanskelighetsgrad Brødene var enkle å lage, det var bare å tilsette vann og gjær
Instruksjonene Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte
Forholdet mellom bildet og resultatetJeg synes bildet på pakken og mine brød så ganske like ut. Men på melpakken så brødet noe større ut en hva mine ble, men det kan være en optisk illusjon
Det ferdige resultatet Det ble fine brød både utseendemessig og på smak. Det var ikke den helt store smaksopplevelsen, men brødene var flotte å se på og ok på smak
Wow faktorIngen wowfaktor verken i smak eller utseende
Endringer
(jeg gjorde)
Jeg gjorde ingen endringer i oppskriften, men tror at hvis jeg skal bake dem en gang til, vil jeg tilsette litt salt, og doble den første hevetiden. Altså, la brøddeigen heve en time – kanskje øke hevetiden for brødene etter utbakingen også
Helhetsinntrykk /opplevelseBrødene var enkle å bake, og jeg brukte kun gjær og vann i tillegg til melblandingen. Alt i alt brukte jeg under 2 timer fra jeg startet til brødene var ute av ovnen. Brødene var gode på smak , og passer godt som matpakke eller lunsjbrød med noe godt på toppen.

Jeg gir Kungsörnens Speltfocaccia 7 ut av 10 mulige bobler( altså 7/10).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s