I dag fortsetter jeg med å prøve ut oppskrifter, som står på baksiden av produkter. Som jeg har fortalt tidligere er det oppskrifter ofte med når man kjøper matvarer, kjøkkenredskaper mm. Tidligere lager dem aldri. Ja, jeg mener aldri. Men så tenkte jeg at det skal jeg jammen prøve en stund fremover.
Den fjerde oppskriften jeg prøver ut, er også en fra Kugsörnen, denne gangen er det en ferdigblandet melblanding som heter Kungsörnen Grekiskt Lantbröd. Her tilsetter en kun gjær og vann og skal få to gode brød (for mer informasjon om Kunsörnens Grekisk landbröd mjøl – trykk HER) Oppskriften fra baksiden av pakken er gjengitt nedenfor.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften jeg har bruk – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 100 min | Enkel |



Ingredienser:
1 pk | Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen |
1 pk | Gjær (50 g) |
6 dl | Vann (fingervarmt) |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i vannet – Rør til gjæren har løst seg opp – Tilsett melet Men la det være igjen ca ½ dl til utbaking og dekor – Elt i minst 5 min. Til deigen er smidig |
2 Dekk deigen med en bakeduk, og – La den heve i 30 min. Til dobbel størrelse |
3 Legg bakepapir på en stekeplate, – Sett ovnen på 200 grader eller (190 grader varmluft) |
4 Hell deigen ut på en melet bakeplate, – Form 2 runde brød – Legg dem på bakepapiret – Dekk med en bakeduk, og – La brødene etterheve i ca 30 min. |
5 Snitt brødene med en skarp kniv – Pensle dem med vann, og – Dryss litt mel over |
6 Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 min. Eller til brødene har en indre temperatur på 98 grader |
7 Avkjøles på rist |

Vurdering av oppskriften:
Kriterium: | Vurdering: |
Vanskelighetsgrad | Brødene var enkle å lage, det var bare å tilsette vann og gjær |
Instruksjonene | Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte |
Forholdet mellom bildet og resultatet | Jeg synes bildet på pakken og mine brød så ganske like ut. Men på melpakken så brødet noe større ut en hva mine ble, men det kan være en optisk illusjon |
Det ferdige resultatet | Det ble fine brød både utseendemessig og på smak. Det var ikke den helt store smaksopplevelsen, men brødene var flotte å se på og ok på smak |
Wow faktor | Ingen wowfaktor verken i smak eller utseende |
Endringer (jeg gjorde) | Jeg gjorde ingen endringer i oppskriften, men tror at hvis jeg skal bake dem en gang til, vil jeg tilsette litt salt, og doble den første hevetiden. Altså, la brøddeigen heve en time – kanskje øke hevetiden for brødene etter utbakingen også |
Helhetsinntrykk /opplevelse | Brødene var enkle å bake, og jeg brukte kun gjær og vann i tillegg til melblandingen. Alt i alt brukte jeg under 2 timer fra jeg startet til brødene var ute av ovnen. Brødene var gode på smak , og passer godt som matpakke eller lunsjbrød med noe godt på toppen. |
Jeg gir Kungsörnens Speltfocaccia 7 ut av 10 mulige bobler( altså 7/10).


