Roti er indisk flatbrød som er laget av akka mel. Deteer utrolig godt som tilbehør til indiske middagsretter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 60 min | Enkel /middels |
Ingredienser:
5 dl | Atta mel (eller fullkornshvete ca 270 g) |
1-2 ts | Olje (valgfritt) |
1½ – 2 dl | Vann |
Gee (eller smør) |

Slik gjør du:
1 Ha 4 ½ dl av melet i en bakebolle – Tilsett oljen olje er valgfritt – Tilsett vannet litt etter litt – Bruk hendene for å blande sammen deigen ved å bruke hendene kjenner du bedre når det er nok vann – Kna deigen Til den føles myk Hvis den føles hard tilsett litt mer vann Hvis den er for klissete tilsett litt mer mel – Kna igjen til den føles myk Når du trykker en finger ned i den, skal det bli et merke |
2 Dekk deigen med en fuktig bakeduk, og – La den hvile i 20-30 min. |
3 Ha Rotideigen ut på et bakebord og – Kna den litt igjen – Del den i 12 like store biter Ca 35-37 g, og – Legg et fuktig håndkle over dem – Ta ut en bit, og – Press og rull den så den blir rund, glatt og myk Ingen sprekker – Press ballen forsiktig flat – Ha det resterende melet på et fat, og – Pensle rotien med mel – Begynn å kjevle rotie Beveg kjevla på langs over deigen Hvis du gjør det rett vil rotien bli rund Eller Kjevle litt, snu på rotien, dryss over mel og kjevle litt osv – Kjevle til rotien er rund og tynn Ca 12 – 15 cm i diameter |
.


4 Varm en stekepanne eller ei takke til middelsvarme Når den er varm, – Pensle av overflødig mel – Legg på en roti – La den steke til det kommer noen bobler på oversiden ca 30 sek. – Snu rotien – La den steke ca 30 sek mer enn den første siden Når det brune prikker over hele er den ferdig – Snu rotien igjen Så den første siden blir stekt på nytt – Press ned rotien med en bakeduk eller stekespaden – Snu den igjen, og – Stek litt til – Ta vekk fra varmen, og – Pensle den med gee på begge sider |

Tips! Passer til alle Karriretter
Dette er forslag til retter som passer godt sammen med Indisk flatbrød: