Tilbehør – Indisk flatbrød (Roti)

Roti er indisk flatbrød som er laget av akka mel. Deteer utrolig godt som tilbehør til indiske middagsretter.

Roti – indisk flatbrød Ingredienser 5 dl Att (fullkorns hvete ca 270 g) 1-2 ts Olje (valgfritt) 1½ - 2 dl Vann Gee (eller smør) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 60 minEnkel /middels

Ingredienser:

5 dlAtta mel (eller fullkornshvete ca 270 g)
1-2 tsOlje (valgfritt)
1½ – 2 dlVann
 Gee (eller smør)

Scampi- og eplekarri Ingredienser 1 Eple 2 ss Ingefær (raspet) 1 Løk (hakket) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 3 ts Karri 1 ts Koriander ½ ts Kumin ½ ts Salt ½ ts Kajennepepper 4 Tomater (hakket) 2 ½ dl Erter (frosne) 2 ½ dl Kokosmelk 400 g Scampi og/eller reker Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha 4 ½ dl av melet i en bakebolle
– Tilsett oljen
olje er valgfritt
– Tilsett vannet litt etter litt –
Bruk hendene for å blande sammen deigen
ved å bruke hendene kjenner du bedre når det er nok vann
– Kna deigen
Til den føles myk
Hvis den føles hard tilsett litt mer vann
Hvis den er for klissete tilsett litt mer mel
– Kna igjen til den føles myk
Når du trykker en finger ned i den, skal det bli et merke
2 Dekk deigen med en fuktig bakeduk, og
– La den hvile i 20-30 min.
3 Ha Rotideigen ut på et bakebord og
– Kna den litt igjen
– Del den i 12 like store biter
Ca 35-37 g, og
– Legg et fuktig håndkle over dem
– Ta ut en bit, og
– Press og rull den så den blir rund, glatt og myk Ingen sprekker
– Press ballen forsiktig flat
– Ha det resterende melet på et fat, og
– Pensle rotien med mel
– Begynn å kjevle rotie
Beveg kjevla på langs over deigen
Hvis du gjør det rett vil rotien bli rund
Eller Kjevle litt, snu på rotien,
dryss over mel og kjevle litt osv
– Kjevle til rotien er rund og tynn
Ca 12 – 15 cm i diameter

.

4 Varm en stekepanne eller ei takke til middelsvarme
Når den er varm,
– Pensle av overflødig mel
– Legg på en roti
– La den steke til det kommer noen bobler på oversiden
ca 30 sek.
– Snu rotien
– La den steke
ca 30 sek mer enn den første siden
Når det brune prikker over hele er den ferdig
– Snu rotien igjen
Så den første siden blir stekt på nytt
– Press ned rotien med en bakeduk eller stekespaden
– Snu den igjen, og – Stek litt til
– Ta vekk fra varmen, og –
Pensle den med gee på begge sider

Roti – indisk flatbrød Ingredienser 5 dl Att (fullkorns hvete ca 270 g) 1-2 ts Olje (valgfritt) 1½ - 2 dl Vann Gee (eller smør) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Passer til alle Karriretter

Dette er forslag til retter som passer godt sammen med Indisk flatbrød:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s