Middagstips – Scampi- og eplekarri servert med ris og roti

Scampi- og eplekarri er en utroig god curry-rett, som serveres med ris, roti (eller nanbrød hvis du heller ønsker det).

Scampi- og eplekarri Ingredienser 1 Eple 2 ss Ingefær (raspet) 1 Løk (hakket) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 3 ts Karri 1 ts Koriander ½ ts Kumin ½ ts Salt ½ ts Kajennepepper 4 Tomater (hakket) 2 ½ dl Erter (frosne) 2 ½ dl Kokosmelk 400 g Scampi og/eller reker Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Scampi- og eplekarri Ingredienser 1 Eple 2 ss Ingefær (raspet) 1 Løk (hakket) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 3 ts Karri 1 ts Koriander ½ ts Kumin ½ ts Salt ½ ts Kajennepepper 4 Tomater (hakket) 2 ½ dl Erter (frosne) 2 ½ dl Kokosmelk 400 g Scampi og/eller reker Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Eple
2 ssIngefær (raspet)
1Løk (hakket)
4 feddHvitløk (finhakket)
3 tsKarri
1 tsKoriander
½ tsKumin
½ tsSalt
½ tsKajennepepper
4Tomater (hakket)
2 ½ dlErter (frosne)
2 ½ dlKokosmelk
400 gScampi og/eller reker
 Koriander (hakket)

Scampi- og eplekarri Ingredienser 1 Eple 2 ss Ingefær (raspet) 1 Løk (hakket) 4 fedd Hvitløk (finhakket) 3 ts Karri 1 ts Koriander ½ ts Kumin ½ ts Salt ½ ts Kajennepepper 4 Tomater (hakket) 2 ½ dl Erter (frosne) 2 ½ dl Kokosmelk 400 g Scampi og/eller reker Koriander (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble


Slik gjør du:

1 Skrell løken, og
– Hakk den
– Rens ingefæren, og
– Rasp den
– Ta skalet av hvitløken, og
– Finhakk den
– Ta ut kjernehuset fra eplet, og
– Skjær det i biter
2 Varm oljen på middels varme,
– Tilsett ingefær, løk og hvitløk
– La det surre til løken er blank og myk
Ca 7 – 8 min.
Rør av og til
3 Tilsett karripulver, koriander, kumin, salt og kayennepper
Mens du rører
– La det surre under omrøring
i 1-2 min.
4 Tilsett tomatene og 2 ½ dl vann
– Kok opp
– Slå ned varmen, og
– La det surre i ca 5 min
5 Tilsett erter, eplebiter og kokosmelken
– Kok opp og
La det surre i ca 5 – 8 min
6 Tilsett rekene, og
– La det surre videre til rekene er blitt varme
7 Rør inn korianderen, og
– Server sammen med ris og/eller Roti

Anbefalt tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s