Eritreisk på menyen og jeg lager Injera

Dette er min venninne Ruth sin oppskrift på Injera. Injera er eritreiske leser, som spises sammen med en kjøtt- eller grønnsaksrett. Originalt blir brukes det Teffmel til Injera, som er en korn type som produseres i Eritrea. En kan godt bytte det ut med byggmel, hvis en ikke får tak i teffmel.

Injera (eritreiske leser) Ingredienser: Dag 1: 200 g Teff (eller byggmel) 2 ½ dl Vann (lunket) Dag 2, 3 (eller 4): 1 ts Salt 1 ts Natron 1 ½ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Dag 1:

200 gTeff (eller byggmel)
2 ½ dlVann (lunket)

Dag 2, 3 (eller 4):

1 tsSalt
1 tsNatron
1 ½ dlVann

Tips! Teff kan også byttes ut med 150 g hvetemel og 50 g maismel

Slik gjør du:

1 Bland sammen mel og vann
2 La det stå tildekket i rom temperatur,
til det begynner å boble og har blitt en surdeig
Det kan ta inntil 3 dager
3 Dryss over natron, salt og tilsett vann
– Rør sammen
Blandingen skal ha konsistens som pannekakerøre
4 Stek Injera på middels varm pannekakepanne eller stekepanne
Uten smør eller olje
De skal være som litt tykke pannekaker
– Stekes bare på en side
– Når boblene kommer, dekk til med lokk
Da tar det omtrent 15 sek til de er ferdige
De er ferdige når boblene blir til hull og kantene løfter seg fra pannen

5 Avkjøles
6 Rulles sammen, med den ustekte siden ut
– Skjæres i to eller tre før servering

Injera (eritreiske leser) Ingredienser: Dag 1: 200 g Teff (eller byggmel) 2 ½ dl Vann (lunket) Dag 2, 3 (eller 4): 1 ts Salt 1 ts Natron 1 ½ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s