Når man spiser eritreisk mat, er det godt med ris tilberedt på eritreisk vis ved siden av. Eritreisk ris er krydret med karripulver, olivenolje og hvitløk. Smaker godt, spesielt som tilbehør til eritreiske grønnsaks- og/eller kjøttsauser.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 dl | Ris |
8 dl | Vann |
1 ts | Salt |
1 ss | Karri |
2 ss | Olje (oliven) |
½ ts | Hvitløkspulver |
Slik gjør du:
1 Ha alt i en kasserolle |
2 Kok opp, – Rør rundt, og – La det koke til vannet er nesten fordampet, og Det har dannet seg små hull i risen – Sett på lokk – Fjern risen fra varmen |
3 La den stå i minst 20 min. Eller til den skal serveres Den holder seg varm lenge |
4 Rør rundt før servering |
