Eritreisk på menyen og jeg koker eritreisk ris

Når man spiser eritreisk mat, er det godt med ris tilberedt på eritreisk vis ved siden av. Eritreisk ris er krydret med karripulver, olivenolje og hvitløk. Smaker godt, spesielt som tilbehør til eritreiske grønnsaks- og/eller kjøttsauser.

Eritreisk ris Ingredienser: 4 dl Ris 8 dl Vann 1 ts Salt 1 ss Karri 2 ss Olje (oliven) ½ ts Hvitløkspulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

4 dlRis
8 dlVann
1 tsSalt
1 ssKarri
2 ssOlje (oliven)
½ tsHvitløkspulver

Slik gjør du:

1 Ha alt i en kasserolle
2 Kok opp,
– Rør rundt, og
– La det koke til vannet er nesten fordampet, og
Det har dannet seg små hull i risen
– Sett på lokk
– Fjern risen fra varmen
3 La den stå i minst 20 min.
Eller til den skal serveres
Den holder seg varm lenge
4 Rør rundt før servering

Eritreisk ris Ingredienser: 4 dl Ris 8 dl Vann 1 ts Salt 1 ss Karri 2 ss Olje (oliven) ½ ts Hvitløkspulver https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s