Oppskriften jeg har prøvd ut denne gangen, er en ferdigblandet melblanding som heter Havrebrød med ekte surdeig. Produktet produseres av Regal (for mer informasjon om Regal Havrebrød – trykk HER). Til den ferdige melblandingen tilsetter en kun gjær og vann, og så skal en få to brød . På Regal sine hjemmesider står det: “Havrebrød har en mild og god smak, som gjør at det passer for hele familien. Havrebrød fra Regal er lettbakt“. Oppskriften fra baksiden av melpakken er gjengitt nedenfor.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 2 timer 45 min. | Enkel |



Ingredienser:
1 pk | Gjær |
1 pk | Havrebrødmel (1 kg) |
6 dl | Vann (kaldt) |
2 ss | Olje (raps) |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæra i vannet – Tilsett mel og olje Hold igjen litt mel til utbanking og pynt på toppen av brødene |
2 Elt kraftig 7 min. i kjøkkenmaskin Noe lengre for hånd |
3 Dekk til bakebollen, og – La brødene heve i 45-60 min. Dobbe størrelse |
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord – Del deigen i 2 like store deler – Form dem til runde brødemner – La dem hvile under en bakeduk i 10 min. |
5 Smør to brødformer, og – Trykk deigemnene flate – Rull dem til brød og – Legg dem i brød formene |
6 Dekk til brødene, – Pensle med vann, og . dryss eventuelt over litt mel eller havregryn – La dem etterheve i ca 45 min. |
7 Sett ovnen på 225 grader, eller 200 grader varmluft |
8 Stekes på nederste rille i ca 30 min. |
9 Avkjøles på rist |
Vurdering av oppskriften:
Kriterium: | Vurdering: |
Vanskelighetsgrad | Brødene var enkle å lage, det var bare å tilsette vann, olje og gjær |
Instruksjonene | Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte |
Forholdet mellom bildet og resultatet | Jeg synes bildet på pakken og mine brød så ganske like ut. |
Det ferdige resultatet | Det ble fine brød både utseendemessig og på smak. De smakte havre, var luftige og flotte å se på (men jeg må innrømme at jeg lot brødene heve noe lengre enn det som var oppgitt på pakken) |
Wow faktor | Tja, – de hevet godt (til slutt), hadde fin skorpe og smakte havre |
Endringer (jeg gjorde) | Jeg lot brøddeigen heve i nesten 60 minutter på den første hevingen, og ikke bare 30 minutter som var oppgitt på pakken. På den andre hevingen lot jegbrødene stå i godt og vel en time. Jeg strødde også havregryn på toppen av brødene, før den andre hevingen. Det var mest for utseende. |
Helhetsinntrykk /opplevelse | Brødene var enkle å bake, og jeg brukte kun gjær, olje og vann i tillegg til melblandingen. Alt i alt brukte jeg omtrent 3 timer fra jeg startet til brødene var ute av ovnen. Brødene var gode på smak , og passer godt som matpakke eller lunsjbrød med noe godt på toppen. Om det er så mye enklere enn å bake brød fra scratch , er jeg derimot usikker på. Uansett, er det et godt alternativ til kjøpebrød. |
Jeg gir Regal Havrebrød med ekte surdeig 7 ut av 10 mulige bobler( altså 7/10).



