Test av oppskrift – Regal Havrebrød med ekte surdeig

Oppskriften jeg har prøvd ut denne gangen, er en ferdigblandet melblanding som heter Havrebrød med ekte surdeig. Produktet produseres av Regal (for mer informasjon om Regal Havrebrød – trykk HER). Til den ferdige melblandingen tilsetter en kun gjær og vann, og så skal en få to brød . På Regal sine hjemmesider står det: “Havrebrød har en mild og god smak, som gjør at det passer for hele familien. Havrebrød fra Regal er lettbakt“. Oppskriften fra baksiden av melpakken er gjengitt nedenfor.

Regal Havrebrød (brødmiks fra Regal) Ingredienser 1 pk Gjær 1 pk Havrebrødmel (1 kg) 6 dl Vann (kaldt) 2 ss Olje (raps) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 2 timer 45 min.Enkel

Ingredienser:

1 pkGjær
1 pkHavrebrødmel (1 kg)
6 dlVann (kaldt)
2 ssOlje (raps)

Regal Havrebrød (brødmiks fra Regal) Ingredienser 1 pk Gjær 1 pk Havrebrødmel (1 kg) 6 dl Vann (kaldt) 2 ss Olje (raps) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæra i vannet
– Tilsett mel og olje
Hold igjen litt mel til utbanking og pynt på toppen av brødene
2 Elt kraftig 7 min. i kjøkkenmaskin
Noe lengre for hånd
3 Dekk til bakebollen, og
– La brødene heve i 45-60 min. Dobbe størrelse
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord
– Del deigen i 2 like store deler
– Form dem til runde brødemner
– La dem hvile under en bakeduk i 10 min.
5 Smør to brødformer, og
– Trykk deigemnene flate
– Rull dem til brød og
– Legg dem i brød formene
6 Dekk til brødene,
– Pensle med vann, og . dryss eventuelt over litt mel eller havregryn
– La dem etterheve i ca 45 min.
7 Sett ovnen på 225 grader, eller 200 grader varmluft
8 Stekes på nederste rille i ca 30 min.
9 Avkjøles på rist

Vurdering av oppskriften:

Kriterium:Vurdering:
Vanskelighetsgrad Brødene var enkle å lage, det var bare å tilsette vann, olje og gjær
Instruksjonene Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte
Forholdet mellom bildet og resultatetJeg synes bildet på pakken og mine brød så ganske like ut.
Det ferdige resultatet Det ble fine brød både utseendemessig og på smak. De smakte havre, var luftige og flotte å se på (men jeg må innrømme at jeg lot brødene heve noe lengre enn det som var oppgitt på pakken)
Wow faktorTja, – de hevet godt (til slutt), hadde fin skorpe og smakte havre
Endringer
(jeg gjorde)
Jeg lot brøddeigen heve i nesten 60 minutter på den første hevingen, og ikke bare 30 minutter som var oppgitt på pakken. På den andre hevingen lot jegbrødene stå i godt og vel en time. Jeg strødde også havregryn på toppen av brødene, før den andre hevingen. Det var mest for utseende.
Helhetsinntrykk /opplevelseBrødene var enkle å bake, og jeg brukte kun gjær, olje og vann i tillegg til melblandingen. Alt i alt brukte jeg omtrent 3 timer fra jeg startet til brødene var ute av ovnen. Brødene var gode på smak , og passer godt som matpakke eller lunsjbrød med noe godt på toppen. Om det er så mye enklere enn å bake brød fra scratch , er jeg derimot usikker på. Uansett, er det et godt alternativ til kjøpebrød.

Jeg gir Regal Havrebrød med ekte surdeig 7 ut av 10 mulige bobler( altså 7/10).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s