Til 17-mai buffeten – Hvit pizza med løyrom

Hvit pizza med løyrom er både luksuriøst og godt. Hvis du skal ha 17-mai frokost, lunsj eller middag kan Hvit pizza med løyrom være en av rettene. Passer som munntygg mens gjestene venter, eller til som mat i cocktailpartyet på kvelden. Eller en eller to små stykker pizza passer også som en forrett. Skikkelig dekorativt og godt. Hvis du kjøper pizzadeigen ferdig og osten ferdig raspet er det nesten ingen jobb på selve dagen.

Hvit pizza med Løyrom Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 -4 90 – 120 min. Enkel Ingredienser: Pizzabaunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll og topping 1 bx Rømme (gjerne lett) 150 g Ost (hvit, raspet) 2 bx Løyrom (svart og rød) En neve Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 -490 – 120 min.Enkel

Hvit pizza med Løyrom Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 -4 90 – 120 min. Enkel Ingredienser: Pizzabaunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll og topping 1 bx Rømme (gjerne lett) 150 g Ost (hvit, raspet) 2 bx Løyrom (svart og rød) En neve Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Pizzabaunn:

1 ssSukker
2 tsTørrgjær
2 dlVann (ca 36 grader)
450 gHvetemel
½ tsSalt
3 ssOlje (oliven)

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Fyll og topping:

1 bxRømme (gjerne lett)
150 gOst (hvit, raspet)
2 bxLøyrom (svart og rød)
En neveGressløk

Hvit pizza med Løyrom Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 -4 90 – 120 min. Enkel Ingredienser: Pizzabaunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll og topping 1 bx Rømme (gjerne lett) 150 g Ost (hvit, raspet) 2 bx Løyrom (svart og rød) En neve Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– Smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Lag rømmesausen:
– Hakk gressløken
– Rør den inn i rømmen
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
8 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt
(eller 2 runde pizza á 30 cm)
9 Smør utover gressløkrømmen
– Fordel osten over rømmen
10 Stekes i ca 10-15 min.  
225 grader (midt i ovnen)
11 Skjær pizzaen i biter og
– Topp den Røyrlom
– Pynt eventuelt med gressløk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s