Hvit pizza med løyrom er både luksuriøst og godt. Hvis du skal ha 17-mai frokost, lunsj eller middag kan Hvit pizza med løyrom være en av rettene. Passer som munntygg mens gjestene venter, eller til som mat i cocktailpartyet på kvelden. Eller en eller to små stykker pizza passer også som en forrett. Skikkelig dekorativt og godt. Hvis du kjøper pizzadeigen ferdig og osten ferdig raspet er det nesten ingen jobb på selve dagen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 -4 | 90 – 120 min. | Enkel |

Ingredienser:
Pizzabaunn:
1 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
2 dl | Vann (ca 36 grader) |
450 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |
3 ss | Olje (oliven) |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Fyll og topping:
1 bx | Rømme (gjerne lett) |
150 g | Ost (hvit, raspet) |
2 bx | Løyrom (svart og rød) |
En neve | Gressløk |

Slik gjør du:
1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min.) |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
3 Form deigen som en rund bolle – Smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
4 Lag rømmesausen: – Hakk gressløken – Rør den inn i rømmen |
5 Sett ovnen på 225 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
8 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt (eller 2 runde pizza á 30 cm) |
9 Smør utover gressløkrømmen – Fordel osten over rømmen |
10 Stekes i ca 10-15 min. 225 grader (midt i ovnen) |
11 Skjær pizzaen i biter og – Topp den Røyrlom – Pynt eventuelt med gressløk |