I dag fyller et år mer enn samme dag i fjor. Dagen feires med hotell, spa, shopping og restaurantbesøk i Östersund. Men det går jo ikke an å lure seg unna bursdagsfeiringen med familien av den grunn. Så vi hadde heidundrende bursdagsfeiring for noen dager siden – og da bakte jeg blant annet tropisk aroma.
Jeg tror tropisk aroma var en av mine store favoritter da jeg var barn. Men så var jeg jo (og er nok fremdeles) mer enn middels glad i kaker, for å si det mildt. (For å være helt ærlig elsker jeg kaker og alle søte saker!). Men tilbake til den tropiske aromaen. Det var altså en av mine favoritter som barn, og det var mormor som brukte å bake denne kaken. Så da jeg fant oppskriften i hennes kokebok, måtte jeg bare bake tropisk aroma til bursdagen min. For å være ærlig var det nok de over 40 som satte mest pris på den, de yngste forstod ikke helt konseptet. Men jeg synes denne kaka er ufattelig god, og spiste nok brordelen av den selv.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
120 g | Smør (romtemperert) |
300 g | Sukker |
3 | Egg (romtemperert) |
300 g | Hvetemel |
4 ts | Bakepulver |
2 dl | Melk |
1 ts | Kanel |
1 ts | Muskat |
2 ss | Kakao |
1 dl | Kaffe |
Glasur:
4 ss | Smør (romtemperert) |
500 g | Melis |
4 ss | Kakao |
6 ss | Kaffe (sterk) |
2 ts | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader – Smør en kakeform Ca 24 cm i diameter, og Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma |
2 Visp smør og sukker hvitt – Bland forsiktig inn hvetemel, bakpulver, melk, kanel og muskat |
3 Hell omtrent ½ av kakesmeten i forma – Rør inn kakaopulver i den siste halvdelen og – Hell den over – Bruk en gaffel til å lage marmorering i røren |
4 Stekes på nederste rille i ca 60 min. 175 grader |
5 Ta kaken ut av ovnen og – Avkjøl den på rist |
6 Rør sammen alle ingrediensene til glasuren |
7 Del kaken i to, og – Legg den ene delen på et kakefat – Dynk med kaffe – Fordel omtrent ¼ av glauren over bunnen – Legg på den andre halvdelen, – Fordel resten av glasuren, på toppen og ned langs sidene på kake – Bruk eventuelt en gaffel og lage et fin mønster i glasuren |

