Hvis man får besøk av vegetarianere, veganere eller noen med egg- eller melk- allergi på 17- mai er disse vaflene den ultimate 17. mai-desserten. Ja, du kan jo servere dem ellers også. Oppskriften fant jeg hos veganmisjonen @veganmisjonen for lenge siden. De ble overaskende gode, derfor har jeg justert oppskriften noe og stekt disse vaflene mange ganger. Hvis du vil se originaloppskriften – trykk HER.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-5 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
4 dl | Havremelk |
1 ss | Eplesidereddik |
¾ dl | Olje (raps eller annen nøytral) |
1 ½ ts | Bakepulver |
Ca 3 dl | Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) |
1 ss | Sukker (valgfritt) |
Tilbehør (valgfritt):
Friske bær | |

Slik gjør du:
1 Visp sammen melk og eddik, og – La det stå i ca 5 min. for å tykne |
2 Bland inn resten av ingrediensene til en glatt røre – La den hvile i minst 5 min. gjerne lengre Tilsett med mel om nødvendig den skal bli ganske tykk |
3 Stek vaflene på vanlig måte Men smør jernet godt |
4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist Da blir de enda sprøere |
5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres Serves nystekte, – Gjerne sammen med syltetøy |
