Fredagsmiddag med honning- og hoisinglasert ribbe

Honning- og hoisinglasert ribbe er skikkelig klissete og godt. Server den gjerne sammen med en agurk- og rødløksalat og/eller en nudelsalat.

Honning- og hoisinglasert ribbe Ingredienser: 2 kg Familieribbe (eller annen ribbe) 2 dl Vann Salt, pepper Glaze: 2 dl Hoisinsaus 2 dl Østerssaus 1 dl Honning (flytende) 2 ss Ingefær (revet) 8 fedd Hvitløk 2 ss Sesamolje 1 ss Svart vineddik (eller balsamicoeddik) 1 ss Gochujang (eller sambal olek) Tips! Tilsett 1-2 ss Gochujang eller sambal olek hvis du ønsker ribba litt sterkere https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
63 timer +Enkel

Ingredienser:

2 kgFamilieribbe (eller annen ribbe)
2 dlVann
 Salt, pepper

Glaze:

2 dlHoisinsaus
2 dlØsterssaus
1 dlHonning (flytende)
2 ssIngefær (revet)
8 feddHvitløk
2 ssSesamolje
1 ssSvart vineddik (eller balsamicoeddik)
1 ssGochujang (eller sambal olek)

Honning- og hoisinglasert ribbe Ingredienser: 2 kg Familieribbe (eller annen ribbe) 2 dl Vann Salt, pepper Glaze: 2 dl Hoisinsaus 2 dl Østerssaus 1 dl Honning (flytende) 2 ss Ingefær (revet) 8 fedd Hvitløk 2 ss Sesamolje 1 ss Svart vineddik (eller balsamicoeddik) 1 ss Gochujang (eller sambal olek) Tips! Tilsett 1-2 ss Gochujang eller sambal olek hvis du ønsker ribba litt sterkere https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 125 grader
– Finn frem en dyp ildfast form
2 Legg ribba i forma
– Strø over salt og pepper
– Hell vannet i bunnen av forma
– Kle forma med aluminiumsfolie, og
– Sett den i ovnen
3 La ribba steke i 2-3 timer
4 Rør sammen alle ingrediensene til glazen
5 Ta ut ribba, og
– Slå opp varmen til 225 grader
6 Slå av all kraft som har samlet seg i bunnen av forma
– Pensle kjøttet godt med glaze
– Sett kjøttet tilbake i ovnen Uten folie denne gangen
– La det steke i 20 – 30 min til
Eller til glazen bobler
Da smaker kjøttet aller best
7 Serveres straks gjerne sammen med ris og en agurk- og rødløksalat

Honning- og hoisinglasert ribbe Ingredienser: 2 kg Familieribbe (eller annen ribbe) 2 dl Vann Salt, pepper Glaze: 2 dl Hoisinsaus 2 dl Østerssaus 1 dl Honning (flytende) 2 ss Ingefær (revet) 8 fedd Hvitløk 2 ss Sesamolje 1 ss Svart vineddik (eller balsamicoeddik) 1 ss Gochujang (eller sambal olek) Tips! Tilsett 1-2 ss Gochujang eller sambal olek hvis du ønsker ribba litt sterkere https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s