Mangopudding er en enkel og ikke minst veldig god dessert, Den er mild i smaken og en kan derfor god servere en sorbe og/eller frukt og bær sammen med den.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
25 g | Sagogryn |
2 ½ dl | Vann |
25 g | Sukker |
1-2 | Mangoer (store, modne ca 400 g) |
3 dl | Kremfløte (pisket) |
3 pl | Gelatin |
Pynt/topping (Valgfritt):
Bringebærsorbe | |
Ananas (mini, skrelt og delt i 2) | |
Bringebær | |
Mango (biter) |

Slik gjør du:
1 Legg sagogrynene i kaldt vann – La dem stå i minst 20 min. |
2 Legg gelatinplatene i kaldt vann – La dem ligge i 5-10 min. |
3 Renn av sagogrynene – Ha dem i en kasserolle – Hell over vann – Kok opp under omrøring, – Slå ned varmen, og – La det småkoke i ca 10 min. til det tykner Rør mens det koker |
4 Ta sagogrøten av varmen – Rør inn sukker, – Press vannet ut av gelatinplatene og – Rør dem inn |
5 Skrell mangoen, og – Kjør fruktkjøttet i en blender |
6 Pisk fløten til myk krem |
7 Vend inn mangokjøtt og krem |
8 Fordel mangopuddingen i 6 skåler, og – Sett det i kjøleskapet for å stivne |
9 Puddingen kan spises som den er eller pyntes med frukt og bær slik som bringebærsorbet, bringebær, mangobiter og ananas |
