Her har jeg laget en asiatisk inspirert glaze som jeg har penslet laksen med. aksen serveres med wokkete grønnsaker og ris.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
700 g | Laksefilet (benfri) |
Gressløk | |
4 ss | Sesamfrø (ristete, svarte eller hvite) |
1 bunt | reddiker |
Ris (kokt) |
Glaze:
1 dl | Østerssaus |
1 dl | Chilisaus (søt) |
1 ts | Ingefær (revet) |
1 fedd | Hvitløk (skrelt og revet) |
1 ts | Sesamolje |
½ | Lime (saften) |
Tilbehør:
1 | Brokkoli |
1 | Blomkål |
1 | Sommerkål |
1 fedd | Hvitløk |
1 ss | Rapsolje |
2 ss | soyasaus |

Slik gjør du:
1 Skyll risen godt, og – Fyll vann i kasserollen så det står ca 1 fingerbredd over risen – Kok opp, – Slå ned varmen til middels – Rør rundt – La så risen koke til det danner seg små hull i risen – Legg på lokk – Slå av plata/Ta risen vekk fra varmen, og – La den så i minst 20 min. NB Ikke ta av lokket før du skal bruke risen |
2 Sett stekeovnen på 100 grader |
3 Forbered pynten; – Vask reddikene godt og skjær dem i tynne skiver – Hakk gressløken |
4 Forbered grønnsakene: – Skjær brokkoli og blomkål i små buketter – Skrell stilkene, og skjær dem i små biter – Skjær sommerkålen i båter – Skjær hvitløken i skiver |
5 Lag Glazen: – Bland sammen alle ingrediensene |
6 Legg laksen i en ildfast form – Pense med halvparten av glazen |
7 Sett laksen i ovnen, og – Stek til kjernetemperatur 40 grader Ca 15 min. |
8 Ha litt olje i en wok, og – Stek grønnsakene på sterk varme i 2-3 min – Hell soyasausen over, – Rør rundt og – Ta woken av varmen |
9 Ta laksen ut av ovnen, – Legg den over på et serveringsfat – Pensle med resten av glazen – Fordel grønnsakene rundt – Topp med tynne skiver av reddik, og – Strø over gressløken og sesamfrø – Avslutt med litt flaksalt |
10 Ha risen over i en serveringsskål, og – Server sammen med laksen |
