Jojo Moyes «Den ene pluss en» og hvit kake med sjokoladeglasur

Denne uka har jeg kost meg skikkelig med Jojo Moyes «Den ene pluss en».

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Hvit kake med sjokoladeglasur, TRYKK HER!

Moyes, Jojo (2014) «Den ene pluss en», Bastion OG Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g	Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker 200 g	Smør 300 g	Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl	Melk 1 ts	Mandelekstrakt (valgfri) 4 	Eggehviter (160 g) 	  Sjokoladeglasur: 300 g	Melis 3 ss	Kakao 3 ts 	Vaniljesukker 6 ss	Smør (smeltet) 6 ss	Kaffe (Sterk, varm) 1	Egg (valgfritt) ½ dl	Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi Jess. hun er gift og har datteren Tanzie, bonussønnen Nicky og en stor hund. Ektemannen hadde et nervøst sammenbrudd for et par år siden, og bor hos moren sin for å komme seg. Han (sier at han) er ikke i stand til å jobbe, og kan derfor ikke bidra til familieøkonomien. Jess prøver å holde familiene flytende ved vaskejobber og som barjente. Tanzie som er veldig flink i matte, får tilbud om å være med på matteolympiade i Skottland. Hvis hun vinner, kan de bruke premiepengene på en privatskole, som Tanzie har veldig lyst til å gå på. Men Jess vet ikke hvordan de skal få råd til å reise til Skottland.  En av vaskejobbene til Jess er i sommerhuset til Ed Nicolls. Ed er beskyldt for innsidehandel, er permittert fra jobben, og venter på rettsak. En kveld, Ed drikker seg full på baren, mister han pengeboken. Jess finner den, og bestemmer seg for å beholde pengene for å reise til Skottland. I mellomtiden tilbyr Ed å kjøre dem, for han skal samme vei for å besøke sin syke far …

Moyes, Jojo (2014) «Den ene pluss en», Bastion OG Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en bok som varmet hjerterøttene mine, som fikk meg til å le, smile og faktisk til å felle noen tårer (– det er sjelden det). «Den ene pluss en» er skrevet så enkelt og rett frem, men likevel så varmt og komplekst, hvis du forstår hva jeg mener. Historien er utrolig enkel, personene er ganske ordinære og hverdagslige, på både godt og vondt. Det er jo helt umulig å ikke bli glad i Jess og de spesielle ungene hennes. Kanskje det aller beste med denne boka er at det ikke er de romantiske følelsene mellom Jess og Ed som er hovedinnholdet i boka. Men at det er Tanzies matteinteresse og ønske om å gå på privat skolen, Nickys problem med mobbere, Jess sitt ønske om å gjøre det beste for familiene sin mm. Boka reiser en rekke viktige spørsmål, rundt det å være en familie, å få endene til å møtes, mobbing, vennskap, å være annerledes mm. Likevel er den skrevet innlevelse, humor og varme. Fra før har jeg lest «Over horisonten», og «Over havet» av henne. Begge disse har jeg lest i 2021. Jeg må med en gang gjenta at jeg fremdeles lurer på hvor i all verden jeg ikke har lest noe av henne tidligere. Jeg tror jeg må legge til Moyes på lista over yndlingsforfattere når det gjelder romantisk fiksjon. «Den ene pluss en» får av meg et terningkast: 6

Moyes, Jojo (2014) «Den ene pluss en», Bastion OG Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Hvit kake med sjokoladeglasur

Denne kakebunnen er laget med eggehviter som er pisket til marengs. Det gjør at kaka blir lett og luftig. Bunnen kan godt serveres som den er, men jeg liker å legge på sjokoladeglasur. Av og til har jeg små sjokoladeknapper i glasuren for å gi den en ekstra crunsj. Hjemme hos meg kaller vi den for Hvit kake med sjokoladeglasur.

Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g	Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker 200 g	Smør 300 g	Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl	Melk 1 ts	Mandelekstrakt (valgfri) 4 	Eggehviter (160 g) 	  Sjokoladeglasur: 300 g	Melis 3 ss	Kakao 3 ts 	Vaniljesukker 6 ss	Smør (smeltet) 6 ss	Kaffe (Sterk, varm) 1	Egg (valgfritt) ½ dl	Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-1540 minEnkel

Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

400 gMel (ca 6 ½ dl)
4 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
200 gSmør
300 gSukker (ca 3 ½ dl)
2 ½ dlMelk
4Eggehviter (160 g)
  

Sjokoladeglasur:

300 gMelis
3 ssKakao
3 tsVaniljesukker
6 ssSmør (smeltet)
6 ssKaffe (Sterk)
1Egg (valgfritt)
½ dlSjokoladechips (valgfritt)

Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader
– Legg bakepapir i bunnen av en (stor) langpanne
Den som fulgte med stekeovnen
Ca 35 x 25 cm
– Smør kantene som ikke dekkes av bakepapiret
3 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
– Gjenta gjerne tre ganger
4 Pisk smøret og 200 g sukker lyst og luftig
5 Rør inn melk og hvetemel
Litt om gangen og pass på at alt er rørt inn før du tilsetter mer
6 Pisk eggehvitene til marengs
Tilsett 100 g sukker gradvis mens du pisker til marengs
Pisk til marengsen er myk men holder formen
7 Vend marengsen inn i kakerøra
8 Fordel røra i langpanna
9 Stekes i ca 15 min til den er gjennomstekt
10 Lag sjokoladeglasuren:
– Rør sammen alle ingrediensene til passe glasur
11 La kaka stå 10 min i forma, før den
– Hvelves
12 Hell sjokoladeglasuren over kaka og smør den utover mens den enda er varm/lunken
Da blir den blank og fin
13 Skjær i passende biter og server

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Moyes, Jojo
 • Tittel: «Den ene pluss en»
 • Originaltittel: «One Plus One»
 • Oversatt av: Elisabeth Haukeland
 • Sjanger: Humor, Romantikk, fiksjon, samtidsroman, chick.litt
 • Sider: 448
 • Forlag: Bastion
 • Utgitt: 2014
 • Først utgitt: 2014
 • Tilegnet: Kjøpt i butikk

Moyes, Jojo (2014) «Den ene pluss en», Bastion OG Hvit kake med sjokoladeglasur Ingredienser 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt (valgfri) 4 Eggehviter (160 g) Sjokoladeglasur: 300 g Melis 3 ss Kakao 3 ts Vaniljesukker 6 ss Smør (smeltet) 6 ss Kaffe (Sterk, varm) 1 Egg (valgfritt) ½ dl Sjokoladechips (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s