Denne Vaniljeyoghurtmoussekaken skal være diabetes vennlig. Den er bakt uten hvetemel, og sukkeret er byttet ut med søtstrø (lettstrø). Vaniljesukkeret er byttet ut med vaniljepulver uten sukker, som kan kjøpes på helsekostbutikker. Det aller beste med denne kaken er at den er skikkelig god, både for både de med og uten diabetes.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 60 min + avkjøling | middels |

Ingredienser:
Bunn:
1 dl | Pistasjnøtter (60 g) |
1 dl | Søtstrø/ lettstrø |
1 | Egg |
1 | Eggeplomme |
1 ½ dl | Mandelmel |
40 g | Smør |
Smør og mandelmel til formen |
Bringebærgele:
1 pl | Gelatin |
1 dl | Bringebær (mos) |
1 ss | Søtstrø |
Youhurtmousse:
4 pl | Gelatin |
3 dl | Fløte |
3 | Eggeplommer |
2-3 ss | Søtstrø |
1 ts | Vaniljepulver (uten sukker) |
2 | Eggehviter |
2 dl | Yoghurt (vanilje eller naturell) |
Topping og pynt
3 dl | Kremfløte |
2 ss | Søtstrø |
Bringebær og jordbær (ferske) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader. – Smør ei springform, 20-22 centimeter i diameter, og – Ha 2 ss mandelmel i forma Vend på formen så melet er godt fordelt i formen |
2 Lag bunnen: – Smelt smøret – Finhakk nøttene – Visp sammen søtstrø, egg og eggeplommer – Visp inn mandelmel – Ha smøret i en tynn stråle, men du visper – Ha røren i forma |
3 Stekes midt i ovnen ca 20 min. |
4 Avkjøles på rist |
5 Lag yoghurtmoussen: – Ha gelatinen i en skål med kaldt vann Ca 5 min. – Pisk fløten til en lett krem – Visp eggeplommer søtstrø og vanilje til det er luftig – Smelt gelatin i (2-3 ss) litt varmt vann – Rør gelatinen inn i eggeplommene – Vend inn yoghurten og kremen – Visp eggehvitene stive, og – Vend dem inn i moussen |
6 Når kakebunnen er avkjølt, – Ta bunnen ut av formen – Vask formen og – Legg kakebunnen tilbake – Hell over yoghurtmoussen – Sett formen i kjøleskapet eller i fryseren til moussen har stivnet |
7 Lag gelen: – Ha gelatinen i en skål med kaldt vann Ca 5 min. – Kok opp bringebær og vann – Slå av platen, – Tilsett søtstrø og – La det stå og trekke noen min. – Tilsett gelatinen, og – Hell gelene over moussen når den er romtemperert – Sett i kjøleskap til den har stivnet |
8 Pynt kaken: – Pisk fløten stiv – Pynt med fløte, friske bær og mynteblader |
