«Superpus fra alle kanter» av Dav Pilkey med Sjokoladepudding som tilbehør

I de siste dagene har vi storkost oss med et leseekseplar fra Vigmostad og Bjørke om «Superpus» – denne gangen heter tegneserien «Superpus fra alle kanter» og er både skrevet og illustrert av Dav Pilkey.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Sjokoladepudding, TRYKK HER!

Pilkey, Dav (2022) «Superpus fra alle kanter», Vigmostad Bjørke OG Sjokoladepudding Ingredienser: 7 dl Melk 1 Egg ½ dl Sukker 1 dl Kakao 1 dl Maisenna 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne tegneserien, som handler om perspektiv, møter vi tjuefire ukontrollerbare små frosker på tegneseriekurs. Vi følger hovedsakelig historien om Nina og Melvin. Nina er uagerende og sint på alt og alle pga. av urettferdigheter. Det går ut over Melvin som sitter siden av henne. De (les: hun) er uenige og krangler når det egentlig skal handle om tegneserier og froskene skal lære om perspektiv. Vi følger Nina og Melvin, og farens forsøk på å skape fred. Inni selve hovedhistorien får vi også lese tegneseriene som de andre små froskene har tegnet.

Pilkey, Dav (2022) «Superpus fra alle kanter», Vigmostad Bjørke OG Sjokoladepudding Ingredienser: 7 dl Melk 1 Egg ½ dl Sukker 1 dl Kakao 1 dl Maisenna 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en fantastisk humoristisk, fargerik og hjertevarm tegneserie, som nok er beregnet for barn i alderen 6 – 12 år. Dav Pilkey, er en fantastisk tegner og tegneserieforfatter. Jeg går ut fra at sider ved han selv som skoleelev kommer litt til uttrykk gjennom Nina og hennes oppførsel, siden Dav Pilkey også ble oppfattet som et uroelement da han gikk på skolen. Etter hvert ble han diagnostisert med både ADHD og dysleksi. Ifølge han selv, tilbrakte han mye av skoleårene på gangen, og begynte tidlig å tegne tegneserier for å fordrive tiden. Jeg skal ikke uttale meg om læreren, skolen og den pedagogikken de bedrev der, men noen av de tegneseriene han etter hvert har utgitt ble påbegynt allerede i barndommen. I tillegg til at dette er humoristisk lesing, som vil hjelpe mange barn med å komme i gang med og/eller å motivere til (mer) lesing, vil nok mange barn også kjenne seg igjen i både Nina og Melvin. Avbrekkene fra hovedhistorien med småfroskenes egne tegneserier, gjør at boka ikke virker for kompakt og uoverkommelig for barn som ikke leser spesielt godt (enda) og for barn som ikke er spesielt motiverte for å lese bøker. Likevel vil det å lese denne tegneserien skape mestringsfølelse og stolthet av å ha lest ei hel bok på over 200 sider (helt alene). I tillegg vil nok denne boka inspirere barn til selv å lage en tegneserie. Vi kan derfor ikke annet enn å gi denne tegneserieboka et godt terningkast: 5 (+).

Pilkey, Dav (2022) «Superpus fra alle kanter», Vigmostad Bjørke OG Sjokoladepudding Ingredienser: 7 dl Melk 1 Egg ½ dl Sukker 1 dl Kakao 1 dl Maisenna 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Barnas favoritt Sjokoladepudding

Sjokoladepudding må jo bare være den ultimate kosen for både brn og voksne. Passer like godt til hverdag som til fest, og skikkelig god til “Superpus”

Sjokoladepudding Ingredienser: 7 dl Melk 1 Egg ½ dl Sukker 1 dl Kakao 1 dl Maisenna 2 ts Vaniljesukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410 min.Enkel

Sjokoladepudding Ingredienser: 7 dl Melk 1 Egg ½ dl Sukker 1 dl Kakao 1 dl Maisenna 2 ts Vaniljesukker

Ingredienser:

7 dlMelk
1Egg
½ dlSukker
1 dlKakao
1 dlMaisenna
2 tsVaniljesukker

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensen i en kasserolle, og
– Kok opp under omrøring
2 Helles i serverings-, eller porsjonsskåler
3 Legg plastikk helt ned på puddingen, og
– Sett den til avkjøling i 2-3 timer

4 Serveres med krem og vaniljesaus

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Pilkey, Dav
 • Illustrert av: Pilkey, Dav
 • Tittel: «Superpus fra alle kanter»
 • Originaltittel: «Cat Kid Comic Club: Perspectives»
 • Serie: Superpus #2
 • Oversatt av: Vibeke Ekeland Grønn
 • Sjanger: Tegneserie, barn 6 -12 år, humor,
 • Sider: 224
 • Forlag: Vigmostad og Bjørke
 • Utgitt: 2022
 • Først utgitt: 2021(Graphix)
 • Tilegnet: Leseeksemplar fra biblioteket

Pilkey, Dav (2022) «Superpus fra alle kanter», Vigmostad Bjørke OG Sjokoladepudding Ingredienser: 7 dl Melk 1 Egg ½ dl Sukker 1 dl Kakao 1 dl Maisenna 2 ts Vaniljesukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s