Sommerkos med Pasjonsfruktfromasj

Dette er en frisk dessert som smaker utmerket etter en hvilken som helst middag. Vil du gjøre den litt flottere – så pynt den med frukt og bær.

PASJONSFRUKTFROMASJ Ingredienser: 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Eggeplommer (romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele: 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

175 gPasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter)
½Appelsin (saften)
4Eggeplommer (romtempererte)
150 gSukker
3 dlKremfløte
3 bladerGelatin

PASJONSFRUKTFROMASJ Ingredienser: 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Eggeplommer (romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele: 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Legg gelatinen i kaldt vann
2 Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten
– Ha innmaten i en kasserolle
– Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet
Det må ikke koke
– Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener
– Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen
– Varm opp på middels varme under stadig omrøring
Eller bruk vannbad
– Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter
NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme,
– Ta kjelen av platen
– Rør inn gelatinen
– Avkjøl noe
3 Pisk kremfløten stiv
– Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen
4 Hell moussen i dessertglass eller i serveringsskål
– Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer

PASJONSFRUKTFROMASJ Ingredienser: 175 g Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) ½ Appelsin (saften) 4 Eggeplommer (romtempererte) 150 g Sukker 3 dl Kremfløte 3 blader Gelatin Pasjonsfruktgele: 1 dl Pasjonsfruktsaft og pulp ½ Appelsin (saften) 1 dl Vann 4 ss Sukker 3 blader Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s