I dag koker jeg Ripsgele

Ripsgele er godt som pålegg, og som tilbehør til kjøtt. Ofte bruker jeg også litt ripsgele som smaksforsterker i sauser og gryteretter.

Ripsgele Ingredienser: 1 kg Rips (godt modne) 2 dl Vann 1 kg Sukker (pr. liter saft) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 kgRips (godt modne)
2 dlVann
1 kgSukker (pr. liter saft)

Tips! Gelen fylles på rene, varme glass. Kok glassene eller sett dem i stekeovnen i minst 10 min før du fyller varm gele på dem

Rips - röda vinbär - red currant Trondheim Trøndelag Norway https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skyll ripsen godt
2 Ha dem i en kasserolle, og
– Hell over vannet Bruk bare 1 dl vann hvis bærene er svært saftige
3 Kok bærene på svak varme i 5 min.
– La Bærene stå å trekke en stund
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller
Gjennom melsikten
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Tilsett sukkeret,
– La koke opp, og
– La det koke i 10-20 min.
Bruk lokk Ikke rør

Ta geleprøven:
– Ta 1 ss av gelen på et kaldt fat
– La det stå i noen minutter
– Skyv gelen sammen med baksiden av en skje
– Danner det seg rynker på gelen er den ferdig kokt
7 La gelen stå noen minutter uten lokk
– Skum forsiktig av alt skum, og den tynne hinnen som har dannet seg på toppen
8 Hell den varme gelen på varme glass,
– Skru på lokkene med det samme
– Avkjøles og settes i kjelleren eller kjølig   8

B Alternativ oppbevaring:
– La gelen bli kald
– Dekk den med et tynt lag med syltevoks og plastfolie

Ripsgele Ingredienser: 1 kg Rips (godt modne) 2 dl Vann 1 kg Sukker (pr. liter saft) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s