Lene Lauritsen Kjølner – «Sommer i Sandøsund» med sommerens wienerbrød til

Jeg har vært så heldig å få et anmeldereksemplar av den seneste feel-good romanen til Lene Lauritsen Kjølner – «Sommer i Sandøsund». Det er denne romanen jeg har kost meg med i den siste tiden. Og for å foregripe begivenhetene, som jeg ytterst sjelden gjør, så har jeg virkelig kost meg skikkelig med denne lettleste, humoristiske og varme boka.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på sommerens wienerbrød, TRYKK HER!

Kjølner, Lene Lauritsen (2022) «Sommer i Sandøsund», Fagervik forlag OG Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Sommer i Sandøsund», får vi et gjensyn med Sofie, Linn, Tante Agathe, Sjøstjernen bok kafe, Mistelteinen hotell og mye, mye mer. Nå har Sofie investert i en kronglete softismaskin til bokkafeen sin, de finner en fantastisk bokbuss eller kanskje er det en champagnebuss? I tillegg dukker en grådig eksmann opp, og ikke nok med det: Er det en ekte Munch som har dukket opp på loftet?

Kjølner, Lene Lauritsen (2022) «Sommer i Sandøsund», Fagervik forlag OG Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ja, som dere forstår er det mye som skjer i denne historien og er det noen som kan fortelle en god historie, så er det Kjølner! Lene Lauritsen Kjølner skriver med en lett, sikker og humoristisk penn. Hun skaper et flott, sommerlig, romantisk og litt rosenrødt miljø med noen helt fantastiske, men likevel ganske realistiske, karakterer. Som leser kjenner en igjen personlighetstrekkene hos karakterene hun skaper. Ja, mest hos andre, men også litt i meg selv, og jeg kan ikke annet enn å smile og nikke gjenkjennende ved noen av beskrivelsene. Hovedpersonen er raus, varm og hyggelig – men min favorittkarakter er uten tvil tante Agathe, som ærlig talt minner mye om min geskjeftige farmor. «Sommer i Sandøsund» av Lene Lauritsen Kjølner er en fornøyelig, underholdene og humoristisk feel-good roman som fremkaller latter, sommervibber og stor trang til prosecco, softis og sene kveldsbad. Jeg triller derfor et godt terningkast: 5 (+)

Sommerens wienerbrød (farmors oppskrift)

Etter å ha lest denne boka , fant jeg ut at det perfekte bakverket å legge ut sammen med den er Sommerens wienerbrød etter oppskrift fra farmor. winerbrødene hører sommeren til er luftige , enkle å lage og gode og spise. En kan vel ikke be om noe mer, sammen med ei fantastisk bok?

Hvis du heller vil ha oppskrift på napoleonskaker – trykk HER

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1545 minEnkel /middels

Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

5 dlMelk
170 gSmør
200 gHvetemel
Ca 4Egg

Topping:

 Melis
2 dråperSitron
 Vann

Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
2 Kok opp melk og smør
– Rør inn melet
– Rør til deigen samler seg
– Ta kasserollen av varmen
– Visp sammen ett og ett egg og
– Tilsett egg til deigen
Ett om gangen
Rør godt mellom hvert egg
Deigen skal bli så tykk at den holder formen
3 Sett deigen med skje på bakepapir
4 Stekes midt i ovnen
– I ca 30 minutter
200 grader
Ikke åpne stekovnsdøra under steking da faller wienerbrødene sammen
5 Avkjøles på rist
6 Rør sammen melis, vann og sitron til en glasur, og
– Fordel det over wienerbrødene
De som ikke spises kan fryses

Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Kjølner, Lene Lauritsen (2022) «Sommer i Sandøsund», Fagervik forlag OG Sommerens wienerbrød Ingredienser 5 dl Melk 170 g Smør 200 g Hvetemel Ca 4 Egg Topping: Melis 2 dråper Sitron Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s