Rips og squash scones til frokost

Scones er skikkelig godt, og disse er enda bedre. Squashen gjør sconesene saftige og ripsen er en flott smakstilsetning.

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
845 min.Enkel

Ingredienser:

5 dlHvetemel
3 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker
1 dlSukker
100 gSmør (kaldt)
1Egg
1 ½ dlRømme
100 gSquash
100 gRips

Tips! Du kan drysse melis over eller lage en melis glasur (2 ts sitronsaft og  2 dl melis) hvis du ønsker.

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Pensle det med nøytral olje
2 Rasp squashen
– Rens ripsen
– Rør sammen egg, rømme og squash
3 Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en foodprosessor
– Skjær smøret i biter, og
– Ha det i melblandingen
– Kjør det sammen
Eller bruk fingrene og smuldre smøret i melblandingen
– Tilsett rømmeblandingen, og
– Kjør sammen
Eller elt det inn
4 Ha mel på et bakebord, og –
Hell ut deigen
– Bland inn ripsen
Pass på at de ikke blir (for mye) knust
5 Form deigen til en rund kake
6 Stekes i 20-30 min
Til den er gjennomstekt
7 Ta den ut av ovnen
– La den avkjøle seg litt,
– Skjær i åtte trekanter, og
– Nyt!

Scones med rips og squash Ingredienser 5 dl Hvetemel 3 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 dl Sukker 100 g Smør (kaldt) 1 Egg 1 ½ dl Rømme 100 g squash 100 g Rips https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s