Scones er skikkelig godt, og disse er enda bedre. Squashen gjør sconesene saftige og ripsen er en flott smakstilsetning.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 45 min. | Enkel |
Ingredienser:
5 dl | Hvetemel |
3 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Sukker |
100 g | Smør (kaldt) |
1 | Egg |
1 ½ dl | Rømme |
100 g | Squash |
100 g | Rips |
Tips! Du kan drysse melis over eller lage en melis glasur (2 ts sitronsaft og 2 dl melis) hvis du ønsker.

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir på en stekeplate – Pensle det med nøytral olje |
2 Rasp squashen – Rens ripsen – Rør sammen egg, rømme og squash |
3 Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en foodprosessor – Skjær smøret i biter, og – Ha det i melblandingen – Kjør det sammen Eller bruk fingrene og smuldre smøret i melblandingen – Tilsett rømmeblandingen, og – Kjør sammen Eller elt det inn |
4 Ha mel på et bakebord, og – Hell ut deigen – Bland inn ripsen Pass på at de ikke blir (for mye) knust |
5 Form deigen til en rund kake |
6 Stekes i 20-30 min Til den er gjennomstekt |
7 Ta den ut av ovnen – La den avkjøle seg litt, – Skjær i åtte trekanter, og – Nyt! |
