Hjemmelaget kirsebærgele med vaniljesaus er en fantastisk dessert. Ikke bare smaker den godt – men den er også en opplevelse for øyet, med sin flotte rubinrøde farge.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 20 min + tid til å stivne | Enkel |

Ingredienser:
Ca 600 g | Kirsebær – sure (10 dl) |
7 dl | Vann |
1 dl | Sukker |
8 pl | Gelatin |

Slik gjør du:
1 Legg gelatinplatene i kaldt vann |
2 Skyll bærene |
3 Ha bærene i en kasserolle og – Hell på vannet, og – Kok bærene myke (ca. 10 min.) – Ta Kasserollen av varmen – Klem gjerne i stykker bærene mot kanten av kasserollen |
4 Sil safta gjennom en sileduk eller melsikt, – Vask kasserollen, og – Hell saften tilbake i kasserollen – Tilsett sukkeret, – Sett kasserollen tilbake på plata (middels varme) – Rør til alt sukker er oppløst – Ta Kasserollen av varmen – Klem ut vannet på gelatinplatene og – Ha dem i saften – Rør til de er oppløst – La geleblandingen avkjøle seg noe |
5 Hell geleen i porsjonsformer eller en stor serveringsskål |
6 Settes i kjøleskap for å stivne |
7 Serveres med krem og/eller vaniljesaus |
Tips! Du kan selvfølgelig servere kjøpt vaniljesaus til denne geleen. Men det tar mindre enn 5 minutter å koke en selv og den blir mye bedre. For oppskrift, tykk HER
Tilbehør:
